skip to Main Content

Звільнення успішних директорів медзакладів Вінниччини обурило трудові колективи і громадськість

Голова Вінницької обласної Ради В’ячеслав Соколовий оприлюднив рішення щодо звільнення директорів двох підпорядкованих медичних закладів: клінічного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського та обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення Світлану Голодюк.

Це рішення викликало бурхливу реакцію трудових колективів і громадськості. Адже це було зроблено без обгрунтування, звіту керівників чи хоча б обговорення із депутатами обласної Ради.

Не дивно, що трудові колективи і громадськість захищають звільнених керівників.

“Несправедливі рішення – виклик суспільству”

Ось позиція колективу обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни, оприлюлнена на їхній офіційній сторінці:

– Сьогодні увесь колектив КНП “ВОКМРЦВВРЗН ВОР” хоче бути ПОЧУТИМ та закликає не бути байдужим нікому, хто може допомогти.

Ми хотіли б поділитися з вами неприємною новиною, яка стосується нашого закладу. З великим сумом в серцях, ми змушені повідомити про несправедливе звільнення нашої директорки, Світлани Михайлівни Голодюк.

Світлана Михайлівна працювала у нашому закладі протягом багатьох років, а на посаді директора — протягом трьох років. За час перебування на посаді директора вона зробила неоціненний внесок у його розвиток. Вдихнула своєю енергією, потужністю, професійним менеджерським підходом та жертовною людяністю друге життя. Її невтомна праця, відданість та професіоналізм відчувалась у кожному рішенні. Під її керівництвом ми досягли значних висот у сфері медичної допомоги та реабілітації на теренах Вінничини.

Ми впевнені, що РІШЕННЯ ПРО ЇЇ ЗВІЛЬНЕННЯ є несправедливим. Світлана Михайлівна завжди виступала за інтереси нашого закладу та пацієнтів. ЇЇ необґрунтоване зняття з посади створює серйозну загрозу щодо подальшої роботи згуртованого колективу та подальшому функціонуванню центру.

МИ ЗВЕРТАЄМОСЬ до Голови обласної Ради з проханням надати пояснення щодо даного рішення. Просимо переглянути його та врахувати думку ВСЬОГО КОЛЕКТИВУ в контексті існування нашого закладу для громади та пацієнтів. Наша мета — забезпечити стабільність та надійність у наданні якісної медичної допомоги та реабілітації.

Ми закликаємо всіх підтримати нас у цьому питанні та вимагати відновлення Світлани Михайлівни Голодюк на посаді директора нашого закладу. Сьогодні, коли наші герої гинуть за права й свободи та відстоюють демократичні цінності, вважаємо, що такі несправедливі рішення роблять виклик суспільству. За що гинуть наші герої?

Вимагає звільнення Соколового

Натомістть лунають звинувачення й на адресу самого В’ячеслава Соколового. Ось що пише у своєму зверненні, оприлюдненому у соцмережі “Фейсбук” молодший сержант ЗСУ Юрій Басюк (до війни відомий місцевий журналіст і активіст):

– Вчора ви зробили крок, який зруйнував вашу політичну кар’єру назавжди!
Адже звільнення під час війни керівників лікувальних закладів – Ігоря Матковського та Світлану Голодюк, які налагодили ефективну та дієву роботу лікарень і рятування життя наших військових!
Я, як військовослужбовець ЗСУ в цих діях вбачаю банальне намагання зробити корупційні дії.
А корупція під час війні, на мій погляд, такий же злочин, як зрада!
Тому, даю вам шанс, хоча б піти нормально з політичного життя і до кінця понеділка чекаю від вас заяву про складання повноважень голови Вінницької обласної ради і заодно повноважень депутата Вінницької облради!
Вам нічого робити в органі місцевого самоврядування, тим паче очолювати його і ганьбити довіру жителів Вінницької області!

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top