skip to Main Content

12 років дали вінничанину, який під прикриттям художнього гуртка розбещував малолітніх

Ще 30 листопада 2022 року поліцейські затримали 56-річного чоловіка, котрий в одній із кімнат своєї оселі створив так званий «художній гурток». Під час приватних занять зловмисник розбещував там дітей, які приходили до нього на малювання.

Тоді в ході обшуку у квартирі засудженого правоохоронці знайшли фотографії та відеозаписи оголених дітей, відео насильницького характеру з ними, текстові «алгоритми» заподіяння дітям знущань, листування збоченця з учнями, в яких він зазначає види покарань, якщо вихованці комусь розкажуть про те, що відбувається на «заняттях».

Викрити зловмисника вдалось завдяки матері однієї з потерпілих, яка випадково побачила переписку педофіла з її малолітньою донькою. Відомо, що жертвами збоченця стали дівчатка віком від 10 до 14 років, проте розповісти про знущання наважились тільки четверо. Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Зібравши достатньо доказів під час досудового розслідування, слідчі слідчого управління поліції передали матеріали кримінального провадження на розгляд суду.

Днями вінничанин (за нашими джерелами – це художник Олександр Шарамук-Балаганов) визнаний винуватим у розбещенні неповнолітніх та виготовленні й розповсюдженні дитячої порнографії (ст. 156, ст. 301-1 Кримінального кодексу України). Вирок – 12 років і 6 місяців позбавлення волі з відшкодуванням моральних збитків потерпілим на загальну суму у 350 тисяч гривень та позбавленням права займатись педагогічною діяльністю.

Ситуацію прокоментував досвідчений юрист

Якщо дитина стала жертвою розбещення, потрібно звертатись до поліції. Категорично не можна батькам з’ясовувати стосунки з педофілом самостійно. Оскільки потім це може допомогти йому уникнути покарання. Педофіли у спілкуванні зі своїми потенційними жертвами ніколи не називають речі своїми іменами. І видають свою огидну справу за своєрідну гру. Тому вивести злочинця на чисту воду може лише досвідчений психолог, який у розмові з дитиною зможе отримати необхідну інформацію для притягнення винного до відповідальності.Слід зазначити, що право на звернення до поліції не обмежене за віком. Тому і сама дитина може звернутись.

Михайло Шафір, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top