skip to Main Content

Лелека Буся, що супроводжував похорони бійця, зимуватиме у зоопарку

Дивовижний птах Буся житиме у Подільському зоопарку Вінниці. Принаймні, до весни. Цього лелеку знає чи не вся Україна. Це він супроводжував траурну процесію у селі Качківка Ямпільського району, коли ховали полеглого на фронті захисника. Разом з усіма, хто прийшов віддати шану полеглому Герою, Буся пройшов траурною ходою на кладовище, а коли гріб опустили у землю, якось по-особливому, своєю дивною мовою, попрощався із Героєм та пішов на сільський ринок, де любив гуляти.

У селі Буся з’явився навесні. Малечою він випав з гнізда. Його виходила пані Раїса. Вона одеситка, але час від часу навідується у село, де батьківська хата. Поряд зі своєю хатою вона і знайшла безпорадне лелеченя. Попереду зима і жінці потрібно їхати додому, а лелеці-зірці перезимувати у теплі, – інформують у Подільському зоопарку.

За словами пані Раїси, Буся – дуже розумний і володіє телепатичними здібностями. Своїм поглядом, ніби, сканує кожну людину. Жінка дуже прив’язалась до птаха. Тож, розставання жінки зі своїм улюбленцем було дуже важким. Були і сльози, і тремтіння. Бусю загорнули у теплу ковдру та відправили до Вінниці.

Наразі новий мешканець зоопарку почувається задовільно. Птах заспокоївся, нормально споживає воду та їсть рибу.

Коли до нас звернулись із проханням забрати на зиму такого незвичайного птаха, ми звісно, одразу погодились допомогти. Ми подбаємо, аби у цього лелеки було все необхідне, аби перезимувати зиму, – сказав директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”,
фото надано Подільським зоопарком

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top