skip to Main Content

Кульову стрільбу пропонують до програми підготовки допризовної молоді в школах

Про неабиякі досягнення за останні роки йшла мова на звітно-виборчій конференції Вінницької обласної федерації кульової стрільби. Також там переобирали голову та все керівництво цієї громадської організації.       

Доповів про виконану роботу у 2019-2023 роках чинний голова обласної федерації стрільби Віктор Щерба. Він розповів про збереження кадрів. Бо кеваліфіковані тренери працюють не лише у різних ДЮСШ, але й у Центрі олімпійської підготовки і Школі вищої спортивної майстерності. Розширилася географія розвитку стрільби на Вінниччині. Зокрема, запрацювали тири у Вінницькому районі (Некрасовому, Бохониках), Погребищі, двох вінницьких навчальних закладах. За рахунок державних і обласних коштів покращувалося забезпечення збірної області, закуплялася сучасна зброя.

За показниками та досягненнями кульову стрільбу на Вінниччині профільним Міністерством включено до пріоритетних видів спорту I категорії. Значний прогрес почався після створення у 2019 році на базі тиру «Динамо» бази олімпійської підготовки. Посприяло і відкриття у 2002 році у Вінницькому центрі олімпійської підготовки відділення кульової стрільби. Все це призвело до серйозних досягнень. Недарма Олег Царьков був учасником останніх Олімпійських ігор, а Олексій Денисюк – призером Паралімпіади. В стрільбі по рухомій мішені Вінниччина має чемпіонів світу Данила Даниленка і Валентину Гончарову та призерку чемпіонатів світу серед юніорок Анастасію Жученко.

Під час обговорення йшла мова про необхідність повернення кульової стрільби до програми підготовки допризовної молоді в школах та інших навчальних закладах. Бо ці юнаки з часом стануть захисниками нашої країни. На цьому, приміром, наголошували тренери Юрій Сенченко (Ладижин) і Олександр Фєнєв (Вінниця), який нині служить у ЗСУ.

Віктора Щербу одноголосно переобрали головою обласної федерації кульової стрільби, а генерал Віктор Писаренко став почесним президентом. Віце-президентом був обраний голова Вінницької міської федерації стрільби Леонід Іванов, а секретарем обласної федерації – заступник директора ОДЮСШ стрільби Олена Климчук.

Завершилася конференція нагородженням провідних організаторів, тренерів і журналістів, які висвітлюють кульову стрільбу на Вінниччині.  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top