skip to Main Content

Адміністрація Вінницького аграрного університету публічно принижує прогульників

Адміністрація Вінницького національного аграрного університету вирішила на великому екрані транслювати прізвища та імена студентів, які регулярно не відвідують заняття. Ця ініціатива викликала шквал обурення серед молоді.

Це просто ганьба! Ми – дорослі люди, і самі можемо вирішувати, як нам вчитися. А ця адміністрація просто хоче нас принизити, – розповідає один зі студентів університету.

Відповідно до Закону України “Про освіту”, навчальні заклади мають право встановлювати правила внутрішнього розпорядку. Однак ці правила не можуть порушувати права та свободу людини.

Студенти просять Міністерство освіти і науки України звернути увагу на цей інцидент та провести службову перевірку стосовно законності таких дій.

Крім того, студенти скаржаться на велику корупцію в університеті.

– Ця адміністрація тільки й робить, що збирає гроші з студентів, – пишуть студенти в соцмережах
– Ще хай висвітлять прізвища ректорів які хабарі беруть)).
– Транслюють тільки тих, хто за ці пропуски не заніс в деканат?

Чи порушує це права студентів?

Ситуацію коментує юридичний експерт “СічНьюз”:

Студент надає навчальному закладу, у якому навчається, дозвіл на обробку використання та розповсюдження своїх персональних даних в освітніх цілях. Інше питання – якщо список має принизливий зміст. Або містить персональні дані, без яких можна було б обійтися: паспортні дані, код, адреса проживання тощо.
Відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” забороняється обробка персональних даних без згоди суб’єкта даних, якщо інше не передбачено законом.
Крім того, Закон України “Про освіту” передбачає, що “У процесі навчання не допускається приниження людської гідності, дискримінація за будь-якими ознаками”.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
4.5 2 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Оксана
8 місяців тому

Юрист чітко підтвердив, що порушень немає. Тоді до чого ця стаття?

Back To Top