skip to Main Content

Діти перемогли дорослих у шаховому матчі

На вінницькому підприємстві сліпих влаштували традиційний шаховий матч. Діти змагалися проти дорослих незрячих спортсменів. Основу дитячої збірної складали вихованці шахового клубу «Романтик», що є філією спортшколи № 6. Команду незрячих підготував граючий тренер, вимушений переселенець із Херсона, кандидат у майстри спорту України Костянтин Захаров. Саме у день матчу йому виповнилося 42 роки!

Я останнім часом на волонтерських засадах тренував провідних незрячих шахістів Вінниці. Коли мене запросити зіграти в матчі, погодився. Адже маю другу групу інвалідності по зору. Проти дитячої команди боротися дуже цікаво, ми отримуємо позитивні емоції. Взагалі вперше граю у шахи на свій День народження, — прокоментував Костянтин Захаров.     

Але й в команді дітей у цей день також був свій іменинник —  Данилу Бондарцю виповнилося вісім років. Як і Костянтин Захаров, він виграв всі свої поєдинки.

Я люблю шахи, це моє хобі. Сьогодні обіграв дорослих. Взагалі намагаюся брати участь у всіх турнірах, які влаштовують у Вінниці, — розповів Даня Бондарець.  

Матч складався із двох турів. В першому результат до останнього коливався «на шальках терезів». Але в підсумку діти дотиснули своїх дорослих опонентів (5:3), деякі із яких потрапили у цейтнот і там втрачали переваги своєї позиції. В другому турі переломити ситуацію незрячим не вдалося — 11:5 на користь шахових «романтиків».

Змагання спільно організували обласний осередок Федерації незрячих спортсменів України, підприємство і обласна організація Українського товариства сліпих. Завдяки організаторам усі учасники дружнього матчу отримали грошові винагороди (в залежності від показаних результатів).

Ми культивуємо шахи і шашки на підприємстві. Регулярно проводимо офіційні змагання серед незрячих Вінниці та області, маємо спортсменів-розрядників. Тому залюбки спарингуємо й проти добре підготовлених юних шахістів. Це допомагає соціалізуватися людям з інвалідністю у суспільстві, — прокоментував голова обласного осередку Федерації незрячих спортсменів України і директор підприємства УТОС Костянтин Ільніцький.  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top