skip to Main Content

Інформатора так званого днр засудили до 15 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури за державну зраду засуджено 32-річного жителя м. Торецька Донецької області, громадянина України (ч. 2 ст. 111 КК України). Вироком суду йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений у вересні – листопаді 2022 року працював на інформаторську мережу, організовану на окупованій Донеччині заступником начальника т. зв. «Горлівського мгб днр», метою якої був збір інформації розвідувального характеру та використання її для підривної діяльності проти України.

Чоловік мешкав на території бойового зіткнення українських сил оборони та російських збройних формувань. А тому міг безпосередньо спостерігати за пересуванням й розташуванням українського війська. Користуючись цією можливістю, він фіксував актуальні ідентифікаційні дані та передавав куратору для коригування та нанесення вогневого ураження по наших позиціях.

Протиправну діяльність обвинуваченого було задокументовано прокурорсько-слідчою групою, затримано за місцем проживання та доправлено на Вінниччину, де він до ухвалення вироку перебував під вартою. Досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБУ у Вінницькій області.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top