skip to Main Content

Зв’язок «Київстар» зник через масштабну хакерську атаку

У роботі мобільного оператора “Киїстар” через масштабну хакерську атаку стався масштабний збій. Про проблеми зі зв’язком повідомляють і самі користувачі мобільного оператора у різних областях та регіонах України. Зазначається, що мережа не має покриття, а також не ловить мобільний Інтернет. В окремих регіонах також не працює і дротовий Інтернет.

Що кажуть у “Київстарі

У пресслужбі компанії підтвердили інформацію користувачів щодо проблеми масштабного збою, що стався в системі. Фахівці працюють над усуненням проблеми,щоб знову повернути звʼязок своїм абонентам. Людей просять із розумінням поставитися до ситуації, що виникла. Станом на 12:00 повідомляється, що абоненти “Київстар” не можуть скористатися зв’язком від інших операторів через внутрішній роумінг внаслідок збою.

Нацроумінг не працює через те, що мережа “Київстару” не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою. Тобто проблема зі звʼязком вплинула і на інші сервіси, такі як нацроумінг, — повідомили у пресслужбі компанії.

Найближчим часом вони відновлять надання послуг. Після вирішення поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як в подальшому можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі звʼязком, — заявили в “Київстар”. – Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу до Інтернету у частини абонентської бази.

“ПриватБанк” попереджає про нестабільну роботу терміналів через збій “Київстару”

Як повідомив речник “ПриватБанку” Олег Серга, у зв’язку зі складностями в роботі мобільного оператора “Київстар” деякі pos-термінали, банкомати та термінали самообслуговування можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

За відсутністю мобільного зв’язку клієнти можуть зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн, для цього достатньо, лише доступу до інтернету. “ПриватБанк” надає консультацію на загальні питання в соціальних мережах тому клієнти завжди можуть звернутись до нас в Facebook та Instagram — фахівці радо допоможуть, — зазначив Серга.

У “Водафон” повідомили про проблеми в системі та перенавантаження через підвищений трафік

У “Водафон” повідомили, що через збій “Київстару” є значне збільшення навантаження й на їхню систему платежів. Через це можливі затримки зарахування платежів на баланс, а також таймаути чи помилки на платіжних сторінках при виконанні поповнення.

“Водафон” також повідомляє про велику кількість звернень від абонентів «Київстар», які хочуть підключитися. В компанії заявили, що з їхнього боку послуга нацроумінгу працює коректно.

На Monobank здійснюють масовану DDoS-атаку

Monobank заявив про масовану DDoS-атаку. Вона відбувається на тлі масштабного збою в роботі оператора мобільного зв’язку “Київстар”.

Про DDoS-атаку на банк заявив його співзасновник Олег Гороховський у своєму телеграм-каналі. За його словами, об’єктом атаки стали точки входу на Amazon.

Масована DDoS атака на моно. Об’єкт атаки: точки входу на Amazon (Банки, сайт). Все під контролем, – зазначив Гороховський.

За оновленою інформацією о 13:55. Гороховський заявив, що атаку на Монобанк відбили.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top