skip to Main Content

Керівника підприємства заарештували за фінансування тероризму

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно генерального директора ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» (м. Макіївка Донецької області). Його обвинувачують у фінансуванні тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України). Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що терористична організація «днр» спільно зі збройними формуваннями рф, окупувавши у 2014 році територію Донецької області, захопила тамтешні українські підприємства. В тому числі й ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» у м. Макіївці, який спеціалізується на виготовленні ливарної продукції.

Загарбники незаконно перереєстрували підприємство у так званому «департаменте государственной регистрации Министерства доходов и зборов ДНР» як власність окупаційної влади та призначили генерального директора – обвинуваченого у справі.

Як керівник підприємства він провадив господарську діяльність з російською федерацією, зокрема – відкрив рахунки у т. зв. «Центральном Республиканском банке ДНР» та уклав договори на постачання ливарної продукції підприємствам рф. Крім того, «ховаючись» за підставними суб’єктами господарювання, обвинувачений налагодив торгівлю з українськими підприємствами.

Слідством встановлено укладання ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» 13 контрактів на 50 млн грн з українськими підприємствами, з яких протягом 2017 – 2022 років до т. зв. «Министерства доходов и сборов ДНР» сплачено податків на майже 15 млн грн. Тобто – фактично здійснено матеріальне забезпечення та фінансування терористичної організації «днр».

На сьогодні обвинувачений перебуває під вартою. За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР (розташованого у м. Хмельницькому), за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top