skip to Main Content

Клуб професійного боксу «Дружба» заснував легендарний вінницький тренер Едуард Михайлов

Останнім часом на Вінниччині відроджується фізкультурно-спортивне товариство «Спартак». Міську «спартаківську» організацію очолює Едуард Едуардович Михайлов, який наразі захищає Україну на фронті.

До його структури, серед іншого входить клуб професійного боксу «Дружба». Він знаходиться у центрі Вінниці, в одному приміщенні разом зі спортклубом «Інвіктус» (вул. О.Соловйова,7),

Клуб професійного боксу «Дружба» був відкритий у 1990 році. Тоді його президентом був обраний перший майстер спорту з боксу на Вінниччині, заслужений тренер України, суддя міжнародної та національної категорій Едуард Якович Михайлов. Він був одним із трьох українських представників на навчанні, де отримав ази професійного боксу і відкрив дорогу своїм учням до світової першості. Незабаром Вінниця вперше приймає чемпіонат країни з кікбоксингу. Чемпіонське звання завойовує учень Едуарда Михайлова та Віталія Вдовкіна — Андрій Герцог-Соболєв. А Геннадій Чумаченко, учень Анатолія Гаврілова, здобуває срібну нагороду чемпіонату.

Цього ж 1990 року у Вінниці проводиться великий міжнародний турнір з проведенням професійних рейтингових боїв за звання сильнішого боксера серед професіоналів. Боксери вінницького клубу професійного боксу “Дружба” Олександр Заболотний-Реус, Юрій Довгий, Роман Михальчук, Андрій Гуменюк, Ахмед Джафаров увійшли у вісімку сильніших боксерів серед професіоналів.

В 1991 році клуб “Дружба” приймав перший чемпіонат України з кікбоксингу. Учень Ігоря Олійника — Федір Магелат — завойовує золоту нагороду чемпіонату, а Роман Михальчук (тренер — Едуард Михайлов) стає срібним призером цього чемпіонату.

У 1993 році, на чемпіонаті світу з кікбоксингу, учень Едуарда Михайлова, майстер спорту Роман Михальчук стає призером. Інший його вихованець, майстер спорту міжнародного класу Андрій Іванов згодом був багаторазовим призером світу.

Вже немає на світі Едуарда Яковича Михайлова. Але справа його живе. Клубом професійного боксу «Дружба» продовжує керувати його син Едуард Едуардович Михайлов. Немає сумнівів, що після перемоги над рашистами і його повернення з фронту вінницький професійний бокс поступово виходитиме на високий рівень.

Детальнішу інформацію з історії та сьогодення спорттовариства “Спартак” можна знайти на спартаківському сайті (spartak.site).

Пресслужба Вінницької міської організації «Спартак»    

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top