skip to Main Content

Коломойському висунули третю підозру, пов’язану із заволодінням шести мільярдів

Розслідування щодо Ігоря Коломойського, відомого українського олігарха, продовжує розгортатися зі страшенною активністю. СБУ, БЕБ та Офіс генерального прокурора винесли проти нього третю підозру, яка стосується незаконного заволодіння сумою у 5,8 мільярда гривень. На той момент це було понад 700 мільйонів доларів США.

Пресслужба СБУ розкриває приголомшливий сценарій, який містить фіктивні операції, обман та систематичні переведення віртуальних коштів у реальну валюту.

За версією слідства, Коломойський створив організовану групу, у яку увійшли співробітники банку, де він був акціонером. Ця група дозволила йому впроваджувати систематичні фіктивні “внески готівкою у касу банку”. Хоча насправді цей банк не отримував жодних фінансових вкладень.

Наприкінці цього процесу фіктивні “внески” були перераховані на особистий рахунок Коломойського та перетворилися на реальні безготівкові кошти. Щоб легалізувати ці віртуальні активи, Коломойський використовував їх у своїй підприємницькій діяльності, видавав їх як позики, використовував для сплати кредитів, переводив за кордон, конвертував у готівку та знімав з банківських відділень.

Ця нова підозра проти Коломойського обсновується на статтях 27, 28, 200, 191 та 209 Кримінального кодексу України. І є третім звинуваченням, яке спрямоване проти нього. Зокрема, стаття 209 передбачає покарання від восьми до 12 років позбавлення волі разом із конфіскацією майна. А також стаття 190 стосується обману та разом з тим передбачає до 12 років позбавлення волі разом із конфіскацією майна.

Цей розвиток справи лише поглиблює ускладнення для Ігоря Коломойського, який вже знаходиться під запобіжним заходом. Його долю вирішує судова система України. І ця справа стала однією з головних подій у боротьбі проти корупції та впливових бізнес-кіл в країні. Від подальших розслідувань і судових вироків залежить, чи дійде до справедливості.  

Яна ТИХОЛАЗ,«СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top