skip to Main Content

Заарештованого Шуфрича звільнять з посади голови комітету парламенту

Верховна Рада звільнить депутата Нестора Шуфрича з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова. Про це повідомив депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк у своєму “telegram”-каналі. Також про відповідне звільнення стверджують у своїх “telegram”-каналах депутати від фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенка та Олексій Гончаренко.

Комітет з питань свободи слова був створений 29 серпня 2019 у Верховній Раді IX скликання. Шуфрич очолив його 2 вересня 2019 року.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва взяв під варту нардепа Нестора Шуфрича за підозрою в держзраді. Під час обшуків вдома у нього знайшли різну військову форму та медалі ветерана Збройних сил Російської Федерації. Також під час обшуків у Шуфрича співробітники СБУ виявили документ зі схемою автономії Донецької та Луганської областей.

Він є фігурантом справи російськоі шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом Володимиром Сівковичем. Тепер Шуфричу загрожує 15 років за ґратами (чи навіть довічне) та втрата майна через звинувачення у держзраді.

Forbes оцінює статки у $100 млн

Які саме активи Шуфрича можуть бути арештовані? У відкритих джерелах статки Шуфрича скромні. За даними аналітичної платформи YouControl, він є власником мисливського клубу та має 25%-у частку в неприбутковій компанії з роздрібної торгівлі авто ТОВ «Рейтинг». За даними декларації за 2020 рік, він увійшов до переліку депутатів, котрі задекларували найбільше готівки – 146,5 млн грн. Після припинення електронного декларування, їхня доля – невідома.


За оцінкою Forbes, зараз статки Шуфрича становлять мінімум $100 млн. Здебільшого – це готівка. Також йому належить 6,5% Київського річкового порту.

У своїх розрахунках Forbes спирається на публічну інформацію. Головна відома угода Шуфрича – продаж 50% «Нафтогазвидобування» за $96 млн. Достеменно невідомо, як він розпорядився цими грошима. Вартість його задекларованої нерухомості (наприклад, два будинки у Козині на 700 та 330 кв м) суттєво менша за $96 млн, тому в інфографіці Forbes вказана саме готівка як основні статки.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”,
за матеріалами з відкритих джерел

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top