skip to Main Content

Ув’язнені крутитимуть педалі і цим скорочуватимуть собі термін

У Верховній раді зареєстровано законопроєкт, у якому пропонують скорочувати терміни ув’язнених за генерування електроенергії через велогенераційні установки. Автором є народний депутат від «Слуги народу» Сергій Гривко зареєстрував
Депутат повідомив про це у Facebook.

Концептуальна суть проста. Мотивувати 50 тис. в’язнів генерувати електроенергію через велогенараційні установки. Якщо впродовж місяця вони будуть виконувати норми визначені Міністерством Юстиції, то термін ув’язнення зменьшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців в рік. Тобто за рік в’язень може зменьшити на 30 днів термін ув’язнення. Що вплине прямо на економію щодо його утримання – приблизно до 8% (до 200 млн гривень), – описав Гривко суть свого «креативного» законопроєкту.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що установи відбування покарань мають виконувати не лише пряму функцію, а й сприяти виправленню та ресоціалізації засуджених. А важливим елементом у цьому є виконання суспільно корисної діяльності, яка може бути у різних формах. Другий аргумент нардепа – заняття спортом та інша активна фізично-оздоровча діяльність засуджених є «бажаною, корисною і навіть необхідною для їхнього здоров’я».


Допускати ув’язнених до велогенераційної установки Гривко пропонує лише за наявності медичного висновку про те, що немає протипоказань для виконання фізичних вправ. Братимуть участь у такому ув’язнені виключно на добровільній основі.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top