skip to Main Content

Microsoft оцінили у $3 трильйони на тлі зростання попиту на ШІ

Корпорація Microsoft досягла історичної ринкової оцінки в 3 трлн доларів на тлі оптимізму щодо розвитку штучного інтелекту. Про це у середу повідомило видання Bloomberg.

Акції компанії зросли на 1,3% до 403,95 доларів за одну одиницю, в результаті чого її ринкова капіталізація сягнула трьох трлн доларів.

Цей поріг закріплює за Microsoft статус однієї з найбільших публічних компаній. Вона ненадовго випередила за капіталізацією Apple Inc., яка минулого року стала першою компанією, що досягла позначки в три трильйони доларів. Проте згодом вона знову опустилася нижче виробника iPhone, і відтоді ці дві компанії займають однакові позиції на ринку, – пише агентство.

Значне зростання відображає ентузіазм інвесторів щодо ШІ та його потенціалу задля прискорення зростання як прибутку, так і доходу. Microsoft, завдяки своєму партнерству з Open AI, вважається одним з найбільших бенефіціарів ШІ. Вона випустила сервіси з підтримкою ШІ для клієнтів.

Прогнозується, що попит на послуги штучного інтелекту, а також хмарні обчислення сприятимуть довгостроковим тенденціям зростання Microsoft. Згідно з даними Bloomberg Intelligence, очікується, що у 2024 фінансовому році дохід компанії зросте майже на 15%, що швидше, ніж у технологічному секторі в цілому.

Таке зростання призвело до того, що Microsoft стала однією з найпопулярніших акцій на Уолл-стріт. Понад 90% аналітиків, яких відстежує Bloomberg, рекомендують купувати акції, а середній прогноз аналітиків вказує на зростання приблизно на сім відсотків від поточного рівня.

Нагадаємо, раніше ми писали як ШІ став новим способом шахрайства та зброєю кіберзлочинців.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top