skip to Main Content

На росії розпочалася евакуація населення із затоплених міст

Мер Оренбурга Сергій Салмін б’є на сполох: прорив дамби на річці Урал загрожує катастрофічним затопленням міста. Рівень води невпинно зростає, наближаючись до небезпечної позначки. Влада закликає жителів негайно евакуюватися, аби врятувати свої життя.

Вода ступає на вулиці, страх огортає серця

Вода може прийти вночі! Ви наражаєте на небезпеку себе та своїх близьких!, – емоційно закликає Салмін.

За його словами, ситуація в найближчі два дні буде лише погіршуватися. Рівень води, за прогнозами фахівців, перевищить небезпечне значення.

Така обстановка, якщо говорити стосовно Уралу та Поволжя у цілому, досить складна. Я не буду говорити, є аналоги чи ні, але таких рівнів води історично не записано, — сказав заступник російського міністерства надзвичайних ситуацій Віктор Яцуценко.

Російській гідрометцентр прогнозує пік повені на 10 березня, а повернення рівня води до звичного рівня — не раніше 20 березня.

2015 ділянок та 1535 домоволодінь вже підтоплені, а вода продовжує наступати. 543 654 жителів Оренбурга опинилися на межі катастрофи.

З районів підтоплення у місті вже евакуювали більше 6 тис. людей. Усі школи перевели на дистанційне навчання, а лікарні перестали надавати планову медичну допомогу.

У сусідньому з Орськом Новотроїцьку зранку 8 березня вода також почала переливатися через дамбу. Там теж розпочали евакуацію населення.

Українці ж вбачають у цій трагедії бумеранг за підірвану шостого червня 2023 року окупантами Каховську ГЕС.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top