skip to Main Content

На Вінниччині дбатимуть про формування образу ветеранів

Яким може бути ставлення до ветеранів під час війни? Дивне запитання, чим не так? Адже без Захисників і Захисниць ми вже були б під окупацією орків. Але все ж, напевно, є категорії людей, яким треба пояснювати і формувати для них вірний позитивний імідж ветеранів. В першу чергу, зрозуміло, це діти і юнаки.         

Наразі у Вінницькій області втілюється проєкт «Соціально-психологічна реадаптація ветеранів та постраждалих від війни категорій населення». Він має на меті реінтеграцію ветеранів та ветеранок у цивільне життя. Проєкт включає до себе комплекс тренінгів, які проводитимуться  у громадах Вінниччини з представниками медіа, сімʼями УБД, людьми, які постраждали від війни та представниками інших сфер.

20 грудня в молодіжному центрі «Квадрат» відбувся перший із серії тренінгів на тему «Сприяння позитивному публічному образу ветеранів та родин ветеранів у громаді». У ньому взяли участь представники регіональних медіа, менеджери з комунікацій урядових та неурядових організацій та студенти – журналісти.

Національний фахівець із питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) Віталій Бєлов розповів присутнім про роль медіа в формуванні образу ветеранів.Також про вплив інформації на психосоціальну адаптацію військових у суспільстві та про роботу із навичками створення збалансованих матеріалів для формування образу ветерана у суспільстві.

Захід направлений на усі ресурси медіа. адже саме вони є першочерговим джерелом, з якого ми черпаємо інформацію. Тому перший тренінг ми вирішили організувати саме для медіа-представників, аби розповісти, як правильно формувати образ ветерана у публічному просторі, – підкреслила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Олена Бессараба.

Під час роботи у групах з присутніми розібрали важливі питання. Зокрема такі як: у якому стані (психологічному, емоційному, фізичному) перебуває ветеран, який повертається з війни; що відбувається з родиною ветерана, коли він повертається; як медіакомунікація здатна впливати на сприйняття реальності та може бути інструментом розширення можливостей для окремих груп населення.

Разом з тим учасники тренінгу обговорили інструменти, які дозволяють формувати різні образи ветеранів.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top