skip to Main Content

На Вінниччині поліцейські вилучили у ділків понад 20 тонн саморобного алкоголю

Підпільні цехи знаходилися в Могилів-Подільському. Продукцію під виглядом відомих марок реалізовували через торговельні мережі області та інтернет-магазини гуртовими та роздрібними партіями. Організатору та сімом учасникам злочинної групи повідомили підозри, серед них – громадяни Молдови. Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Ділки орендували кілька приміщень на території Могилів-Подільського. Частину з них використовували як підпільні цехи з виробництва алкогольної продукції, решту – як склади для зберігання. Усі приміщення знаходилися під цілодобовою охороною та були облаштовані камерами відеонагляду. З метою унеможливлення їх викриття фігуранти використовували рації замість телефонів та засоби для глушіння сигналу, також постійно змінювали сім-картки.

Готову продукцію збували під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів гуртовими та роздрібними партіями. Доставлення роздрібним покупцям здійснювалася через поштові відділення, а оптовики або самостійно забирали продукцію, або ж фігуранти доставляли її своїми вантажівками до замовників. Окрім того, «відкрили» декілька інтернет-магазинів, де пропонували до продажу різноманітний фальсифікований алкоголь.

З метою припинення діяльності злочинної групи співробітники УСР у Вінницькій області, слідчі СУ ГУНП за силової підтримки КОРД та роти поліції особливого призначення провели 70 обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату, місцями проживання та в автомобілях, якими користуються фігуранти. Вилучили понад 20 тонн «алкоголю», тару для пакування, майже 330 тис. грн у різній валюті, рації, засоби для глушіння сигналу, легкові та вантажні автомобілі, «чорнові» записи тощо. Загальна вартість вилученого сягає 5 млн грн.

За результатами заходів організатору та шістьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Проводяться подальші заходи зі збору доказової бази для притягнення інших учасників угруповання до відповідальності.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками УСБУ у Вінницькій області та 24-го прикордонного загону. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top