skip to Main Content

На Вінниччині визначили переможців обласних змагань «Олімпійське лелеченя»

До війни одним з найпопулярніших в Україні масових змагань була Спартакіада серед школярів середніх класів «Олімпійське лелеченя». Наразі такі загальнодержавні змагання призупинені. А ось на обласному рівні на Вінниччині вони пройшли у три етапи.  Фінальний етап влаштували на стадіоні Центрального парку у Вінниці.  На нього завітали шість команд із усієї області, тобто понад 80 учасників.

Підтримати юних спортсменів прийшли справжні зірки спорту —  майстер спорту України міжнародного класу учасник XXIX літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Женейро (Бразилія) Денис Солоненко і учасник І юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі, чинний чемпіон України з легкоатлетичного багатоборства Вадим Адамчук.

Учасники змагалися в чотирьох видах програми. Найкраща презентація була у команди Іллінців. 12-річна Кіра Шишко  із цього міста сказала, що вперше взяла участь в таких масштабних змаганнях.

Тут багато прихильників спорту, тому можна відкрити щось нове для себе. Я займаюся настільним тенісом, на уроках фізкультури показую високі результати, — сказала  Кіра Шишко.

У олімпійській вікторині перемогла команда міста Хмільник, а у волейболі — Жмеринка. Найкращий результат у комбінованій естафеті показала команда Вінницького ліцею №27.

Мені сподобалися естафети і презентація. Я ходжу на зендокай карате-до, а перед цими стартами у нас були ще й спеціальні тренування з «Олімпійського лелеченяти». Також подобається волейбол, незважаючи на невисокий зріст, — розповіла 14-річна Єлизавета Дерибуха, учениця ліцею № 27.

Перед оголошенням трійки переможців в загальному заліку  для юних спортсменів виступила чоловіча пара зі спортивної акробатики, кандидати в майстри спорту України — Максим Марковський і Владислав Репетій.

За підсумками всіх конкурсів перемогу здобула команда із міста Хмільник, срібло у Стрижавської команди, бронзу виборов Вінницький ліцей №27.

Усі діти отримали сувенірні подарунки від НОК України і відділення НОК України у Вінницькій області. Переможці були також нагороджені Кубками та медалями.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top