skip to Main Content

На Вінниччині започаткували серію книг про Героїв війни

Про це «СічНьюз» повідомив голова Вінницької обласної організації письменників і директор комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський.

Нашим головним проєктом є серія щодо історії міст і сіл нашого регіону. На сьогодні у її рамках вже видано 92 томи формату А4. До десятка томів ще відредаговано. В цьому році вони також побачать світ, – розповів  Вадим Вітковський.

А ось книжкова серія «Твої люди, Вінниччино. Герої України» заснована лише цього року.  

До цього існувала серія книг «Твої люди, Вінниччино». Відтепер будуть видаватися окремі томи, присвячені Героям України». Зокрема, про бійців російсько-української війни, які мають  це високе звання, – пояснив Вадим Вітковський.

Наразі до друку готуються три томи нової серії. Зокрема, про Героя України із Козятина Дмитра Фінашина. Сам Вадим Вітковський написав дві книги про воїнів із Літина – Дмитра Дозірчого (наймолодший Герой України; отримав це звання у 24 роки) і бригадного генерала Сергія Собка (він отримав це звання у 2015 році, коли був заступником командира штурмового батальйону). Всі ці військові, на щастя, живі.                 

Героїв України з Вінниччини вже понад 20. Плануємо написати про всіх – живих і полеглих. Запропонували підключитися до цієї роботи нашим письменникам в районах – в Тульчині, Хмільнику тощо, – додав Вадим Вітковський.

Михайло ШАФІР, фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top