skip to Main Content

На Вінниччину вимушено переселилися 173 сироти і дитини без батьківського піклування

Війна внесла свої корективи в життя українців. І сьогодні на території Вінницької області є чимало дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування з числа внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, на територію регіону прибуло 173 таких дітей. Вони виховуються в  чотирьох дитячих будинках сімейного типу, 9 прийомних сім`ях, під опікою і піклуванням (79 опікунів).

За оперативною інформацією, на Вінниччину перемістились такі діти-сироти і без батьківського піклування: з Харківської області – 7, з Донецької області – 82, з м. Київ – 2, з Херсонської області – 41, з Миколаївської області – 3, з Запорізької області – 8, з Луганської області – 6, з Сумської області – 1, з Одеської області – 6, з Дніпропетровської області – 17. Про це повідомила начальниця Служби у справах дітей обласної військової адміністрації Тетяни Дорош.

Вона наголосила, що регулярно проводяться перевірки у таких дітей.     

З метою здійснення нагляду за умовами проживання та виховання усиновлених дітей обстежено умови 18 дітей, які усиновлені менше 3 років тому, та 57 дітей, які усиновлені більше трьох років тому. Здійснено 15  обстежень цільового використання державної допомоги при усиновленні дитини. Порушень не виявлено, – повідомила Тетяна Дорош.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top