skip to Main Content

PepsiCo спонсорує війну, а багатьом вінничанам байдуже – опитування

Майже на третьому році повномасштабної війни на полицях українських магазинів можна знайти російську продукцію. Деякі товари виготовляє країна-терорист, а інші належать громадянам росії, але виробляються в Україні.

Співпраця з державою-терористом

Західні країни з 2022 року запроваджують санкції, відомі бренди активно покидали ринок рф. Проте деякі виробники або не повернулись, або взагалі не виходили з нього і забороняють у своїй рекламі згадувати про терористичні дії росії.

Улюблені відомі бренди, які українці майже щодня купують, продовжують співпрацювати з державою-терористом. Окрім того, світовий гігант з виробництва харчових продуктів та напоїв компанія PepsiCo заборонила згадувати війну в Україні у своїй рекламі.

Нагадаємо, що PepsiCo володіє брендами “Pepsi”, “Mirinda”, “Садочок”, “Сандорик”, “7-up”, “Sandora”, “Lay’s”, “Чудо”, “Слов’яночка”.

Жорсткі обмеження

У пошуках нового піар-агенства в країні, компанія висуває жорстокі обмеження щодо  своєї реклами.

А саме:

  • Заборона згадувати ЗСУ;
  • Війну чи підтримку України;
  • Будь-які негативні посилання, що «створюють відчуття небезпеки».

Варто зазначити, що Pepsi Cola продається у рф під брендом Evervess-Cola, хоча звичайну Pepsi, як і раніше, легко купити в російських супермаркетах завдяки так званому «паралельному імпорту».

Чистий прибуток PepsiCo в росії минулого року зріс на 333%, до 525 млн доларів. Компанія виплатила Кремлю близько 115 млн доларів податків. Зараз культова Pepsi Cola продається під брендом Evervess-Cola, хоча звичайну Pepsi Cola, як і раніше, легко купити в російських супермаркетах завдяки так званому паралельному імпорту.

PepsiCo працює в Росії з 1974 року, має 19 заводів, близько 20 тис. працівників і 40 тис. сільськогосподарських працівників. За показником чистого прибутку PepsiCo є четвертою за розміром компанією в галузі напоїв і харчових продуктів у РФ.

Думки розділилися

«СічНьюз» провели опитування, щоб дізнатися чи слідкують вінничани за тим, аби випадково не придбати продукцію, яка не вийшла з ринку росії. За результатами опитування 56.2% слідкують й 43.8% – ні.

Спочатку я слідкувала, щоб не спонсорувати російські ракети. Однак, потім зрозуміла, що великий % російських товарів досі продається на українському ринку, і їм немає діла до війни. Я думаю, що нічого не зміниться і приділяти цьому особливої уваги немає сенсу, – розповіла для “СічНьюз” вінничанка Анастасія Добринська.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
2 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Льова
6 місяців тому

Як там газопровід себе почуває?

анатолий нявчук
6 місяців тому

А чому про вінничан? Чи це вони привозять товар від кацапів? Може вже пора менеджерів (власників)торгових супермаркетів за жирні сраки брати? А ви все процентиками і рейтінгами граєтесь? І до речі – відносно Вінничини. Держслужбовців в Вінниці і тих хто контролює торгові мереж кількісно більше, ніж у столиці Англії-Лондоні. І всі “дуже зайняті”….

Back To Top