skip to Main Content

Під час пожежі в притулку «Котобаза» загинуло семеро тварин

У Голосіївському районі столиці, на Теремках, спалахнула пожежа у притулку для тварин. Загинули щонайменше 7 котів. Утримувачка вважає, що це був навмисний підпал.

Подія сталась на вулиці Заболотного, 23 вересня, близько 23:00. На місце негайно прибули вогнеборці ДСНС, які ліквідували пожежу, а також правоохоронці Голосіївського управління поліції та медики, — йдеться у повідомленні від столичної поліції.

За попередніми даними, у притулку перебували близько 60 котів. Поліція каже, що сім з них загинули внаслідок пожежі, інших з опіками доставили у ветеринарну клініку. Водночас у притулку кажуть, що врятувати вдалося небагатьох: із семи, доставлених у ветклініку, вижив лише один кіт.

Утримувачка притулку Наталя Петрущенкова заявила, має підозри, що базу для тварин підпалили. Як розповіли у поліції, слідчі Голосіївського управління поліції розпочали розслідування за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі наслідки. Також вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального кодексу України — жорстоке поводження з тваринами.

Поки триває розслідування, кияни забирають деяких тварин з притулку до себе.

Нагадаємо, що притулок «Котобаза на Теремках» мали розібрати ще в грудні 2020 року через його небезпечне розташування на території енергооб’єкта. Щоб убезпечити тварин від ураження струмом, а мешканців — від перебоїв світла, «Київтеплоенерго», ветеринари та зоозахисники закликали забрати тварин із притулку. Проте на заклики так ніхто й не відреагував.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top