skip to Main Content

Претендент на посаду ректора ВНМУ заявив про «побори, які збільшаться»

Кому – кров, війна і волонтерство, а кому – вибори, передвиборча агітація і чорний піар. У Вінницькому національному медичному університеті обирають ректора. Після тривалих розслідувань і судових процесів відбувся перший тур голосування.

Нагадаємо, там переможця не було виявлено. Колишня в.о.ректора Вікторія Петрушенко здобула перше місце з результатом у понад 42,7% (510 голосів). В другому турі, 10 квітня, вона зустрінеться з Олегом Власенком, що здобув друге місце та 23,9% (286 голосів). На третьому місці – Віталій Тихолаз (14,1%). Інші результати: Андрій Семененко (5,1%), Світлана Жук (4,8%), Олена Комар (0,5%).

«Ставлення до студентів погіршиться»

Фіналісти даром часу не втрачають, а ведуть передвиборчу компанію. Проректор з наукової роботи ВНМУ Олег Власенко у своєму відеозверненні заявив, що після можливої перемоги його опонентки «ставлення до студентів погіршиться, а побори у виші збільшаться». Також він на своїйсторінці в соцмережі сказав, що після першого туру йде об’єднання команд виборців за демократичними принципами.

-Кандидати, з якими ми були на дебатах у актовій залі, проводили відкриті, доброзичливі зустрічі, де сформувалась наша команда опозиції. Вони тепер готуються до другого туру виборів. Лідери Світлана Жук, Віталій Тихолаз та Андрій Семененко висловили підтримку моєї кандидатури у другому турі. Закликаю тих, хто ще не визначився, приєднуватись до нашої демократичної, відкритої,  професійної команди, – прокоментував  Олег Власенко.

Коментар Вікторії Петрушенко

Лідер першого туру сказала, що її опонент вирішив скористатися вихідним днем і відкрито образити весь університет.

– Хіба що, пан Власенко мав на увазі себе, коли стверджував про «побори, які збільшаться». Тоді зміст відео стане зрозумілішим. Звісно, моя позиція очевидна. Я всю кампанію не зважала на ті масиви бруду, що лилися на мене, як жінку з боку опонента. Безперервний потік бруду від пана Власенка стосувався яскраво вираженої особистої неприязні з його боку.

Однак, пан Власенко дозволяє собі в новому відео публічно ображати весь колектив Університету. Пане Олеже, в нас які «побори збільшаться»? Що саме Ви маєте на увазі?

Студенти – ресурс саме для Вас. Працюючи на посаді проректора з наукової роботи, Ви жодного разу не провели жодного заходу впродовж 14 місяців. Повірте, для цього потрібні були не бюджетні кошти – для цього потрібні були виключно свої власні ресурси та свій час.

Ви не прагнули працювати зі студентами, але тепер Ви ще відкрито демонструєте ненависть до всієї спільноти викладачів і співробітників, – прокоментувала Вікторія Петрушенко.

До кого приєднався Тихолаз

Професор Віталій Тихолаз здобув «бронзу» – третє місце в ректорських перегонах. Як і Олег Власенко, Вікторія Петрушенко оголосила про об’єднання та подальшу координацію індивідуальних позицій із Віталієм Тихолазом.

– Під «об’єднанням» маю на увазі насамперед прагнення спільної роботи на користь спільноти ВНМУ. Віталій Тихолаз має не лише потужну групу власних вболівальників, але і цікаві концепти розвитку університету. Я щиро вдячна професору Тихолазу за його підтримку та неабияку наполегливість у відстоюванні своїх індивідуальних позицій.

Радикально новий етап нашої дружньої взаємодії доводить: вибори – час для об’єднання, а не для роз’єднання, – написала Вікторія Петрушенко.

Сам Віталій Тихолаз на своїй сторінці в соцмережі подякував всім, хто підтримав мою кандидатуру на виборах ректора ВНМУ. Але не сказав, до чиєї команди приєднується.

– Я йшов на вибори ректора ВНМУ ім. М.І. Пирогова як незалежний кандидат зі своєю передвиборчою програмою, яка передбачала збереження колективу та розвиток нашого університету. Я не змінив свою позицію! Очевидно, що вона здобула чималу підтримку. За два дні, які минули після першого туру виборів, поспілкувався з обома кандидатами, які вийшли у другий тур.

У кожного з них своя програма і своє бачення, як розвивати університет! Я поважаю позицію кожного, враховую прагнення обох кандидатів до змін на краще!

Сподіваюсь та вірю у те, що всі передвиборчі гасла є щирими. Разом із тим, тільки об’єднавши зусилля зможемо досягти реальних результатів.  Мусимо зробити наш університет ще кращим.

Закликаю весь колектив нашого університету проявити у другому турі таку ж активність, як і в першому турі виборів ректора. Голосувати не проти конкретного кандидата, а в підтримку того кандидата, якому ви довіряєте майбутнє нашого університету! – написав він.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top