skip to Main Content

Спорт єднає дітей – у Вінниці провели серію майстер-класів

Приблизно півтора місяці у Вінниці тривав оригінальний молодіжний проєкт «Спорт за єднання дітей» (в рамках програми UPSHIFT). Її у Вінницькій області реалізовувала громадська організація «ВільнОсвіта» за підтримки фонду ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Безпосередньою організацією проєкту опікувалася група вінницької молоді, яка складалася зі студентки ВДПУ Яни Тихолаз і старшокласників Анастасії Гаврилової і Назара Григоренка.

Активісти провели близько двох десятків майстер-класів і заохочувальних заходів із трьох популярних видів спорту – карате, шахів і футзалу. В першу чергу на них запрошувалися юні вимушені переселенці, діти із багатодітних і малозабезпечених родин).

Фінішував проєкт «Спорт єднає дітей» шостого квітня у спорткомплексі «Колос». Організатори влаштували три футзальні поєдинки, у яких змагалися представники різних вікових груп, починаючи від дітей п’яти-шести років. Судив ігри провідний арбітр обласної Асоціації футболу Олександр Сидорук.

На майданчику вирували шалені емоції, адже останніми роками багато дітей через захоплення іграми на телефоні відвикли від класичних рухливих ігор. Також такі матчі допомогли школярам та їхнім батькам здружитися, що першу чергу важливо для юних вимушених переселенців.   

Всі понад 40 учасників футзальних баталій отримали медалі, красиві сертифікати, набори сувенірів і  подарунків. А також були запрошені за «солодкий стіл». У цей день десятки дітей отримали багато радості, позитиву і щастя, що під час війни дуже важливо.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top