skip to Main Content

Презентуватимуть книгу про Вінницьке намісництво Русько-Католицької Церкви

Презентуватимуть книгу про Вінницьке намісництво Русько-Католицької Церкви

Музей Вінниці запрошує усіх бажаючих на презентацію книги «Вінницьке намісництво (деканат) Русько-Католицької Церкви у XVIII ст.: дослідження, публікація актів візитацій». Це двотомна праця, написана провідним науковим співробітником закладу Арсеном Зінченком у співавторстві із заступником директора Державного архіву Вінницької області, кандидатом історичних наук Олександром Петренком, інформує сайт міськради.

Як повідомляють у Музеї Вінниці, перший том, присвячений історії Вінницького унійного деканату, тобто адміністративного округу у структурі греко-католицької церкви XVIII століття. Дослідження охоплює історії парохій і церков, які входили до Вінницького деканату, біографії священників, особливості їхнього правового статусу тощо. Другий том цієї праці складається з актів візитацій парохій Вінницького деканату за 1720-1790 роки.

Історики уточнюють, що візитаціями називали практики ревізії та інспекції церковного майна.

Відповідно акти візитацій парохій Вінницького деканату дають змогу дізнатися більше про матеріальну сторону діяльності тогочасних унійних церков. У книзі подано як оригінальний текст польською мовою, так і переклад українською, – зазначили у Музеї Вінниці.

Презентація книги за участі обох авторів відбудеться завтра, 23 січня, у приміщенні Музею Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А). Початок о 15:00. Вхід вільний.

Фелікс ЖАНІН,”СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top