skip to Main Content

Пропагандисти назвали обстріли України відповіддю за Бєлгород

За останні кілька днів росія продовжує запускати свої ракети по Україні та цивільному населенню. Найбільшого удару зазнали Харків, Київ та Одеса. У Харкові з 29 грудня по 2 січня внаслідок ракетних ударів РФ пошкоджені понад 130 будинків. Найбільше пошкоджених будівель у Київському районі — 64.  Також пошкоджено реабілітаційний центр. Там проходять лікування поранені й травмовані захисники України.  В Одесі ракета влучила у 17-ти поверховий будинок та вибухнула всередині.

Ми Новий рік з дітьми та онуками зустрічали в коридорі. За всю ніч жодного разу не сіли за святковий стіл. Просто молилися, щоб нас оминуло, – розповіла для “СічНьюз” одеситка Людмила Голуб.

Проте пропагандисти стверджують, що Україна нібито  “заслужила” на обстріл. Мовляв, це є відповіддю на атаку Бєлгорода Збройними Силами України.

Нагадаємо, Сили оборони України у ніч на 30 грудня вдарили по військових об’єктах в російському Бєлгороді. Уламки впали у центрі міста через непрофесійні дії російської ППО. Губернатор Бєлгородської області РФ Гладков повідомив, що станом на 31 грудня загинули 22 людини, ще 109 людей отримали поранення.

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат спростував заяви російського диктатора.

Ну, а за літаки російські збиті? А за «російський воєнний корабель» втоплений? Це теж усе реакції чи як це сприймати? А війна взагалі проти України — це реакція на що?» — сказав прессекретар командування повітряних сил ЗСУ.

Він додав, що окупантам потрібна картинка, щоб показати росіянами, що вони нібито «помстилися за все-все-все».

Згодом Москва звинуватила Прагу у використанні Україною Чеських боєприпасів і скликала екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Чехія в свою чергу відмовилася приходити на засідання для обговорення удару по Білгороду.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top