skip to Main Content

Росія тримає близько 80 тисяч військових на Бахмутському напрямку

На фронті протягом доби зафіксовано 64 бойових зіткнення. Сили оборони продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці.

Загалом ворог завдав два ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові сектори та інша цивільна інфраструктура.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони всі ударні дрони знищено.

Авіаційних ударів зазнали численні населені пункти Харківської, Донецької та Херсонської областей.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених прифронтових пунктів.

Ситуація на фронтах

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 9 атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. Також  нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили вісім атак ворога біля Макіївки Луганської області та східніше пункту Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили п’ять атак противника в районах Донецької області. Сили оборони продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці закріплюючись на досягнутих рубежах.

Повідомляється, що рашисти збільшили свої угрупування у Бахмуті. На сьогодні тут спостерігається приблизно 19 угруповань дивізійного рівня, 21 полк, приблизно 15 батальйонів і близько 18 тактичних підрозділів. Командування тут відповідного армійського рівня.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога. Він не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, відбито 16 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, та ще 11 – південніше Тоненького, Невельського та Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де відбито 4 атаки.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 4 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Мелітопольському напрямку українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Втрати окупантів

Підрозділами ракетних військ та авіацією було уражено чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійський засіб та склад боєприпасів окупантів.

Анастасія ТКАЧУК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top