skip to Main Content

«Вінницькі діти, ви маєте померти, усі» – канал за мотивами серіалу “Слово пацана” заблокували

Днями в Телеграмі з’явилась група “Вінницька РІЗНЯ”.  Власники каналу надихнулись російським, пропагандистським серіалом “Слово пацана”. Серіал в Україні заборонили, але деякі українці встигли його переглянути.

У групі розповсюджували матеріали жорстокого характеру, щодо мінування шкіл. А також оприлюднили списки вінницьких навчальних закладів, які “мали” підірвати. Контент розповсюджувався із записом “Вінницькі діти, ви маєте померти, усі”.

Вінницька поліція швидко відреагувала на вкид і заблокувала групу.

Фото й відео, які там публікувалися не підлягають дійсності. Це чистої води ІПСО. Такі фото гуляють по території України, росії та білорусі вже давно. Такому довіряти не потрібно, – розповіла для “СічНьюз” речниця обласного ГУНП Заріна Маєвська.

Варто зазначити, що серіал “Слово пацана” є типовим продуктом російської пропаганди. Він пропагує насильство, ненависть та нетерпимість. Це серіал про протистояння підліткових банд Казані в кінці 80-х років. Серіал з відверто слабким сюжетом і “картонними”, дуже слабкими персонажами. В світі таких російських героїв називають “клюквою”, адже вони романтизують все, що було у совку. В серіалі також присутні натяки на війну в Україні та приниження українського народу й країн заходу.

Серіал набрав чималої популярності в Україні, й це зачепило свідомих українців і публічних осіб. Відома українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська у своїх соцмережах поділилася думками щодо цього.

Наші підлітки симпатизують російському серіалу, країни, яка вбиває нашу молодь і нас всіх. Я не розумію, чому в голові не складається якась логічна ланка. Я б хотіла подивитися на батьків цих дітей. Не потрібно говорити, що Україна не зробила достатньо контенту. Дивіться американський контент, якийсь інший. Я не розумію залежності від рашкінського контенту, – ділиться Ірма Вітовська.

“СічНьюз” провели опитування, щоб дізнатися, чи дивилися вінничани серіал “Слово пацана”. За його результатами 70.3% людей не дивилися, 29.7% дивилися.

Яна ТИХОЛАЗ, колаж автора, “СічНьюз”

Поділитися
5 7 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top