skip to Main Content

СБУ викрили агентів, які намагалися вбити Зеленського

СБУ викрили п’ятьох агентів федеральної служби безпеки росії, які «готували вбивство президента України» – про це відомство заявило 7 травня, повідомивши про затримання двох полковників Управління державної охорони.

Плани щодо ліквідації очільника держави та інших представників вищого військово-політичного керівництва було зірвано завчасно, при цьому всі моменти операції задокументовано. Агентурна мережа російських спецслужб керувалася безпосередньо з Москви співробітниками 9-го управління департаменту оперативної інформації ФСБ. Підготовкою цього теракту росіяни вчергове підтвердили свій статус як терористичної організації.

Відомство додає, що серед завдань агентурної мережі ФСБ був пошук військових, наближених до охорони президента, які могли б взяти його в заручники і згодом вбити. Також планувалася ліквідація, поміж інших, голови СБУ Василя Малюка, очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Зокрема, Буданова нібито планували ліквідувати перед Великоднем ударом ракетами й дроном за даними від завербованого агента.

Деталі замаху

ГРУшники обіцяли путіну провести бліц-спецоперацію та цим закінчити війну, розповідає Грозев. Для цього за кілька тижнів до початку війни 30 “фахівців” ГРУ — елітна група російських спецпризначенців, “озброєних до зубів” — зайшли в Україну через Білорусь, щоб знищити політичне керівництво. Вони мали в потрібний момент захопити урядовий квартал Києва та ліквідувати міністрів і президента Зеленського.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top