skip to Main Content

Слабозорі мешканці пансіонату для осіб з інвалідністю отримали подарунки

У Вінницькій територіальній первинній організації Українського товариства сліпих (УТОС) вже стало доброю традицією відвідувати своїх членів, які мають проблеми з пересуванням. Приходять до них із подарунками і словами підтримки. Як правило, подібні акції відбуваються на День людей похилого віку, який відзначається першого жовтня. Проте в цьому році через об’єктивні обставини вони були відтерміновані.

Вінничани із порушеннями зору, які мають проблеми з пересуванням, мешкають у обласному пансіонаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. А також майже в усіх куточках Вінницької громади. Тому охопити понад півсотні людей за один – справа непроста. Але до цієї акції долучилося підприємство незрячих. Його директор Костянтин Ільницький надав волонтерам комфортний автомобіль, що значно полегшило їхню роботу.

Для людей із особливими потребами не так важливо, що ми принесемо якийсь дарунок. Головне для них — це увага нашої організації.  Більшість хоче просто поспілкуватися, щоб не відчувати себе одинокими, — сказав голова Вінницької міської організації незрячих Віктор Зелінський.

В першу волонтери навідались до членів організації, що мешкають по всій територіальній громаді. Пізніше пройшла зустріч Віктора Зелінського із членами організації – мешканцями пансіонату. Там обговорювались проблеми цих вінничан із порушеннями зору. Їм вручили матеріальну допомогу та гостинці. Також Віктор Зелінський прийняв сім заяв на вступ в організацію від семи мешканців пансіонату, які мають інвалідність по зору.

Подібні акції дуже втомлюють. Але ми щасливі, що принесли вінничанам у такий складний час хоча б часточку тепла, — підсумував Віктор Зелінський.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top