skip to Main Content

“Спартаківські” борці відзначилися на турнірі у Берліні

Міжнародний турнір серед жінок з вільної боротьби “Wildcats Open”, що фінішував у Берліні, виявився масовим і представницьким. Загалом у цих змаганнях взяли участь понад 100 спортсменок з Польщі, Німеччини, Швеції та України.

Команда львівського “Спартака” приїхала на запрошення та гостинність берлінському борцівському клубу «Wildcats». Вона була сформована з вихованок СДЮШОР “Спартаківець”, ДЮСШ ім. П. Короля і ДЮСШ “Юність”. Перше місце виборола Вікторія Первачук (вагова категорія 31 кг). Срібні нагороди здобули Дарія Лубік (вагова категорія 66 кг) та Юлія Кривоглава (вагова категорія 38 кг). Третє місце зайняла Юстина Мисакович (вагова категорія 55 кг).

Нагадаємо, вільна боротьба — спортивне єдиноборство, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів. Кожен з них за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо) намагається покласти суперника на лопатки або набрати більшу кількість очок в процесі боротьби. Від класичної боротьби вільна відрізняється широким спектром технік, що включають використання ніг (зачеп тощо).

До програми Олімпійських ігор вільну боротьбу включено в 1904 році, для жінок — в 2004. Чемпіонати світу проводяться з 1951 року, чемпіонати Європи — з 1928.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top