skip to Main Content

Під час атаки Ірану на Ізраїль поранено 30 людей

Вночі іранські військові безпілотниками, крилатими та балістичними ракетами атакували територію Ізраїлю. Прем’єр-міністр цієї країни Нетаньягу заявив, що країна готова “до будь-якого сценарію як в обороні, так і в нападі”. Корпус вартових Ісламської революції Ірану (КВІР) підтвердив свої атаки.

Внаслідок атаки за медичною допомогою звернулася 31 людина, повідомили медики “Червоного щита Давида”. Відомо про двох постраждалих дітей, які отримали тяжкі поранення на півдні країни. В центральному регіоні Ізраїлю Шарон сталася пожежа в медичному закладі. Трьох людей із різними станами тяжкості госпіталізували.

За заявами Ірану, ця атака є відповіддю на атаку Ізраїлю на Дамаск 1 квітня, де загинули три вищі іранські командири і чотири офіцери. Авіаудар тоді знищив будівлю посольства Ірану.

За прикладом росіян

Поєднання іранських безпілотників, а також крилатих і балістичних ракет покликане знищити ізраїльську протиповітряну оборону, пише ISW. Частиною цієї операції стали синхронні атаки з боку підтримуваних Іраном бойовиків у Лівані та Ємені.

Цей підхід повторює експерименти росії, в ході яких вона атакує Україну комбінованими ударами балістичними та крилатими ракетами, а також іранськими безпілотниками з метою подолати американські та європейські ППО.

Іран також вивчив уроки з атак хуситів, спрямованих проти міжнародного судноплавства навколо Ємену, йдеться в доповіді Інституту. Хусити використовували комбінації іранських безпілотників та ракет проти систем протиповітряної та протиракетної оборони США, що дозволило Ірану та хуситам протестувати та вдосконалити свої ударні озброєння.

Використання дронів іранської розробки численними ворогами США і поглиблення зв’язків між сторонами, що їх використовують, допоможуть Тегерану, росії, Північній Кореї та Китаю відпрацювати використання цих систем.

США, їхні союзники та партнери стикаються з все більш взаємопов’язаною групою супротивників, які допомагають один одному та навчаються один у одного, підсумовує ISW.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top