skip to Main Content

Вінницька громада віддає останні почесті Захиснику Олександру Лєсніку

18 травня Вінницька громада віддає останні почесті загиблому на війні оборонцю України Олександру Юрійовичу Лєсніку. Він став на захист Батьківщини на початку повномасштабного вторгнення. Воював у складі 14-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України «Червона калина», був розвідником, інформує сайт Вінницької міськради.

Загинув у бою поблизу села Вербове Запорізької області 26 липня минулого року. Та лише зараз Вінниця може гідно попрощатися із Захисником. Це стало можливим завдяки обміну тілами полеглих воїнів, який відбувся восени. І ось, нарешті, після тривалих експертиз ДНК, рідні дочекалися повернення Олександра додому… У їхній пам’яті він навічно залишиться 23-річним…

Народився Олександр Лєснік 4 січня 2000 року в Івано-Франківську, де зростав і навчався. Після школи юнака призвали на строковий армійський вишкіл, який він проходив у Вінниці. А по завершенні служби підписав контракт на зарахування до складу військового резерву. У Вінниці створив сім’ю, в якій з’явився синочок. Аж тут раптово розпочалося повномасштабне вторгнення.

Олександр мобілізувався уже в перші дні. Казав, що йде воювати, бо хоче, щоб наш синочок, якому тоді ледь виповнився місяць, жив під мирним небом, – розповідає дружина полеглого Героя Марія. – Чоловік в усьому хотів бути схожим на свого батька. Тому, як і він, взяв на війні позивний Єгер та за першої ж можливості перевівся у розвідку. Саша безмежно любив рідну землю та понад усе прагнув її звільнити від ворожої нечисті…

Церемонія прощання із Олександром Лєсніком розпочнеться сьогодні о 9:40 за адресою: вул. Привокзальна, 2/1. А поминальну панахиду за воїном відслужать об 11:00 у Храмі на вул. Незалежності у Великих Хуторах. Поховають Захисника о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна, світла пам’ять Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top