skip to Main Content

Юні волонтери зібрали 460 тисяч на ЗСУ продажем імбирного печива

Сьогодні на Європейській площі Вінниці встановили намети для юних волонтерів. Діти та їхні дорослі помічники ярмаркують та збирають гроші на ЗСУ. Тут можна недорого купити смаколики, сувеніри і навіть пограти в шахи. Причому не з любителями, а юними профі на чолі із віце-чемпіоном України серед найменших шахістів Юрієм Перепелицею. 

Усі юні волонтери збирають гроші не в загальну скарбничку організаторів, а для потреб родичів, друзів і знайомих, які воюють.

Приміром, 9-річний Марк Форись разом із мамою і друзями продає імбирне печиво із глазур’ю. Здається, дрібниця. Але саме на цих смаколиках ця невелика волонтерська група за 1,5 року зібрала аж 460 тисяч гривень і передала для різних потреб військових.

Продавати імбирне печиво було спонтанною ідею. Адже для наших родичів-військових був потрібен автомобіль. Потім збирали на ще одну автівку, причіп, генератори. Зараз збираємо на РЕБ для 66-ї бригади, – каже мама юнака Віталіна Форись.            

Марта Грушко з «Смарт-центру» розповіла, що діти торгують разом із педагогами. Смаколики школярі пекли разом із батьками. Також у продажу є вироби вихованців творчої майстерні і гуртка технічної творчості.  

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top