skip to Main Content

Стартує міжнародна акція «16 днів активізму протидії насильству»

«16 днів активізму протидії насильству» – міжнародна акція, яка щорічно триває з 25 листопада по 10 грудня. Цьогоріч вона розпочнеться всеукраїнським забігом 26 листопада, який відбуватиметься в різних містах України. І, зокрема, у Вінниці. Також у нашому місті буде діяти інтерактив «Кроки до допомоги», – інформує сайт Вінницької міськради.

Всеукраїнський забіг

«Acting for survivors» («Діємо на користь постраждалих») – забіг, що відбудеться по всій Україні під час міжнародної акції «16 днів проти насильства». У Вінниці він пройде 26 листопада на стадіоні Центрального парку. Старт акції о 12:00. Орієнтовне закінчення заходу – 16:00.

Символічно, що першою локацією всеукраїнського забігу обрано Ірпінь – місто що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Учасники забігу бігтимуть «дорогою життя» – єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення.

Потім естафету підхоплять інші міста України та представники українських діаспор у Сполучених Штатах Америки (Чикаго), Словаччини. Участь міст стане символом єдності у боротьбі за цінності ненасильства, прав людини та чуйності до проблем тих, хто постраждав від війни в Україні.

«Кроки до допомоги»

Також у межах міжнародної акції «16 днів проти насильства» та спортивного забігу Вінниця, яка є учасницею проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» долучиться до активності «Кроки до допомоги». Вона покликана продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею – це прості та важливі кроки.

Під час активності через історію особи, яка потрапила у коло насильства, але вирвалася з нього, розповідатимуть, як важливо вчасно звернутися за допомогою до спеціалізованих служб підтримки. Інформацію подаватимуть у вигляді табличок з QR-кодами, які розмістять по периметру Центрального стадіону 26 листопада, щоб під час або після забігу усі охочі змогли ознайомитися з інформацією.

На учасників очікує багато цікавої та корисної інформації, адже впродовж усього маршруту будуть розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих та інше.

Крім того, на учасників активностей очікують символічні подарунки – тематичні наліпки та силіконові браслети.

Довідка

Заходи організовані UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top