skip to Main Content

Стоматологи бояться втечі клієнта – цікавинки до професійного свята

Сьогодні, дев’ятого лютого, Україна відзначає міжнародний День стоматолога. Цей день недаремно приурочується до цієї дати. Професійне свято назване на честь пам’яті святої Аполлонії, яка прийняла мученицьку смерть за відмову зректися Христа. Противники християнства вирвали дівчині усі зуби. Віруючі моляться Аполлонії про зняття зубного болю.

Сайт “СічНьюз” поспілкувалиcя з одним зі стоматологів Віталієм Огольом. Він відповів на найактуальніші питання, з якими зустрічаються стоматологи.

1. Чому більшість дітей бояться стоматологів?

– Ці страхи здебільшого навіяні батьками, які лікувалися в радянських лікарнях. Зараз стоматологи працюють у нових, модернізованих лікарнях, із сучасними технологіями та індивідуальним підходом до клієнтів.  

2. Скільки заробляють стоматологи?

З цим питанням я досить часто зустрічаюсь. Але потрібно враховувати той факт, що заробітна плата стоматолога залежить від того, в якому напрямку він працює.

3. Які найдивніші питання Ви чуєте, коли працюєте з клієнтами?

Насправді їх багато. Часто пацієнти питають “Чи буде боляче?”, а я відповідаю – «буде». На питання “Чи я помру?”, кажу: «Помреш, але не сьогодні». А моє найулюбленіше “навіщо мені до вас ходити, якщо зуби самі випадають”, я навіть не знаю, як коментувати.

Буває, клієнт за три дні хоче зробити п’ять імплантів. Також часто зустрічаюся з тим, що інший лікар робив по-іншому, і пацієнт ставить під сумнів мою компетенцію.

4. Що робити, якщо раптово випав зуб?

Вставити його назад. Я серйозно, якщо у вас випав здоровий зуб, то у вас є 30 хв., щоб вставити його назад. Потрібно взяти зуб за коронку, помістити в лунку, прикусіть ватку і йдіть до стоматолога. Існує велика ймовірність, що зуб приживеться.

5. Чому стоматологи іноді стукають по зубах?

Таким чином ми робимо діагностику. Завдяки таким постукуванням, ми можемо зрозуміти, чи немає запалення в корені зуба. І це дасть зрозуміти, чи не пошкоджений нерв. І показує, в якому напрямку потрібно проводити лікування.

6. Як правильно чистити зуби?

Для того, щоб якісно почистити зуби, потрібно дотримуватися елементарних правил. Зубну щітку тримати, як ручку, вказівним і великим пальцем. Потім круговими рухами чистимо зуби, легкими рухами, щоб не пошкодити емаль. Пасти багато брати не потрібно. Достатньо однієї краплі, розміром з горошину.

7. Скільки разів на день потрібно чистити зуби?

Мінімум два рази на день. Але краще після кожного прийому їжі.

8. Як часто потрібно міняти зубну щітку?

– Кожні три місяці або при видимих ознаках зношення щітки.

9. Чого бояться стоматологи?

– Що клієнт втече, не оплативши роботу.

Яна ТИХОЛАЗ. “СічНьюз”

Поділитися
5 5 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top