skip to Main Content

Три вінничанки пройдуть пішки 250 км заради благодійної мети

Заради коханих і близьких жінки пішки будуть йти з Вінниці до Кам’янця-Подільського. Шляхом «Camino Podolico» жінки продемонструють, як за допомогою пішого походу можна відновити душевну рівновагу. Він триватиме з 18-26 травня. Ви також зможете стежити за пригодами дівчат у прямому ефірі в їхніх інстаграм-акаунтах.

Спеціально для «СічНьюз» організаторка Світлана розповіла про кожну з учасниць та головну мету походу.

Про кожну з учасниць

Євгенія – програміст, родом з Донеччини. Її брат знаходиться на фронті. Активно займається волонтерством. З’явилася у моєму житті, тоді коли я вперше почала робити піші походи по Вінницькій області. Я помітила, що вона дуже круто ходить. Взагалі вона полюбляє ходити в походи в Карпати з наплічниками й палатками. В кінці лютого я запропонувала їй ідею благодійного походу і вона згодилась.

Марію я знаю ще зі студентських років. Коли я повернулася з Литви, вона мені написала й розповіла про цей шлях. Завдяки Марії я почала багато читати про Camino Podolico. Повномасштабне вторгнення не дало змогу піти у похід раніше. Великі паломницькі походи заборонили. Але зараз ми можемо не лише втілити в реальність в мрію, але й зібрати кошти для наших захисників.

Чому обрали саме цей маршрут?

Вперше я почула про цей шлях у 2016 році в Португалії. Сама я з Вінницької області. Народилася в Вапнярці, більшу частину життя живу і працюю в Вінниці. Я гідеса пішого туризму у Вінницькій області. Особисто воджу туристів невеликими ділянками цього маршруту. Тобто ділянку по Вінниччині я вже пройшла. Популяризую туризм у рідному краю.

На що будете збирати кошти?

На авто для реабілітації військових, які знаходяться на протезуванні у Вінницькому експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві. На авто зможуть доставляти на екскурсії по області – це надасть можливість психологічної реабілітації на природі. Поки консультуюсь стосовно ціни на таке авто. Мінімум необхідно 300 тисяч, можливо і більше.

Яке значення має цей похід для вас особисто та що ви хочете донести до оточуючих?

Для мене особисто цей похід – це любов до своєї безпосередньої рідної землі. Я хочу показати, наскільки гарне Поділля. Хочу перезавантажитись, щось нове побачити. Можливо прийдуть якісь нові ідеї для майбутніх подорожей для моїх туристів. Також важливо психологічно відпочити. Адже дуже важко зараз, знаючи, що коханий на гарячому напрямку на фронті, де немає навіть нормального інтернету, щоб його побачити.

Як ваш чоловік на фронті та близькі реагують на вашу ініціативу?

Мій чоловік мене підтримує – це мій головний герой і моя основна підтримка. Його батьки також підтримують і навіть роблять зараз садибу на шляху Camino Podolico, де ми будемо ночувати в другий день.

Також мене підтримує моя мати. Вона розуміє як важко мені зараз, тому що свій час чекала мого батька з війни в Афганістані.

Чи влаштовували Ви раніше подібні акції?   

Ні. Я вперше на таку довгу дистанцію йду і збираю гроші на авто.

Як ви готуєтесь до фізичних випробувань маршруту довжиною 250 км?

Я навіть більше пройду, десь 300 км. З дівчатами я пройду 250 км. А потім після Камʼянця-Подільського на продовження шляху до Подільських Товтрів – сама, фізична підготовка в мене нормальна, в минулому я професійна спортсменка (гандбол). А зараз постійно ходжу з туристами пішки. І взагалі намагаюсь завжди ходити усюди пішки. Мій максимум за місяць був 300 км, тому мені це не важко буде пройти дистанцію Camino Podolico.

Як довго ваш чоловік на фронті?

Мій коханий – з березня 2022 року. Я була у нього вже в різних фронтових областях. Тому бачу війну власними очима. Остання поїздка на Донеччину до нього дуже мене вибила із колії. Але мої піші походи – просто психологічно мені допомогли. Тому також на своєму прикладі хочу показати, як можна подолати стрес, виходячи до природи (лісу, поля, води). І врівноважувати свій стан в цих реаліях.

Довідка
Camino Podolico, – паломницький шлях, що пролягає від Вінниці до Кам'янця-Подільського через Бар. Відомий, як "Шлях Святого Якова". До повномасштабного вторгнення, щорічно приваблював тисячі паломників. Основна мета яких — пройти щонайменше 100 кілометрів до міста Сантьяго-де-Компостела в Іспанії, де знаходяться мощі апостола Якова. В Україні "Подільський шлях Святого Якова" з'єднує Вінницю та Кам'янець-Подільський і планується його розширення через Тернопільську область.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top