skip to Main Content

Турніром вшанували пам’ять «спартаківця» Володимира Дзюби

У Вінниці провели турнір обласної організації ФСТ «Спартак» з міні-футболу серед юнаків 2015 років народження. Він був присвячений пам’яті спартаківця, майстра спорту Володимира Дзюби. Змагання підтримала Вінницька обласна Асоціація футболу.

Володимир Володимирович Дзюба народився 24 січня 1947 року, помер 11 лютого 2020 року у Вінниці. Український футболіст-нападник, згодом — футбольний тренер і функціонер.

Розпочинав грати в футбол у Вінниці, куди з сім’єю переїхав в 1962 році. Перший тренер — Володимир Сергійович Ляпічев. У складі вінницького «Локомотиву» п’ять разів ставав найкращим бомбардиром клубу і першим підкорив рубіж у 100 забитих м’ячів.

У 1974 році результативного форварда запросили в одеський «Чорноморець», в складі якого він став бронзовим призером чемпіонату СРСР. Але, незважаючи на це, сезон нападнику, який забив у вищій лізі лише два м’ячі, явно не вдався. І в 1976 році Володимир Дзюба був змушений виїхати з Одеси в рідну Вінницю.

У 1977—1978 роках захищав кольори команди Групи радянських військ в Угорщині, після чого завершив активну ігрову кар’єру в «Ниві».

По завершенні кар’єри гравця Володимир Дзюба розпочав тренерську діяльність. Тренував любительську команду «Поділля» (Кирнасівка). У 1995 році був обраний президентом Федерації футболу Вінницької області, пропрацювавши на цій посаді 12 років. Інспектував матчі чемпіонату України з футболу.

Підготував Володимир ПРИСЯЖНЮК,
за матеріалами «Вікіпедії» і офіційної сторінки ФСТ “Спартак”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top