skip to Main Content

У кандидатки в ректори Вінницького медуніверситету вимагали 50 тисяч доларів

На Вінниччині розгорівся черговий скандал, пов’язаний із кандидаткою у ректори Вінницького медуніверситету  Вікторію Петрушенко. Перший був пов’язаний із плагіатом, який нібито знайдений у її дисертації. Тут вирішуватиме судова гілка влади. А свіжий інцидент пов’язаний із неправомірною вигодою.

Спіймали «на гарячому»

Працівники ДБР за сприяння СБУ викрили шахраїв які, прикриваючись гучними посадами, намагалися «заробити» на виборах ректора в одному з університетів Вінниччини. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Один зі зловмисників представлявся керівником відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області при Верховній Раді, інший – головою антикорупційного комітету при ВРУ.

Вони запропонували «допомогу» одній із кандидаток на посаду ректора. За 50 тисяч доларів США аферисти обіцяли «залучити власні зв’язки в органах влади» та посприяти її обранню. Жінка на словах проявила зацікавленість в пропозиції, проте відразу звернулася до правоохоронців.

Зловмисників було затримано «на гарячому» під час отримання авансу в 20 тисяч доларів. Встановлено, що зловмисники не мають жодного відношення до роботи в антикорупційних органах чи парламенті.

Обом фігурантам повідомлено про підозру в підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. Надалі справа буде передана за підслідністю до інших правоохоронних органів. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Замовили «вороги Університету»?

Вікторія Петрушенко в своїх соцмережах визнає, що саме вона фігурувала в цій історії.      

Враховуючи, що вороги Університету не одразу зорієнтувалися, що саме відбулося, я спробую пояснити спеціально для них. «Вороги Університету» – люди, що замовили спробу дискредитації мене шляхом фейкової пропозиції «вирішити всі питання».

Сайт ДБР допоможе всім, хто заплутався у власній брехні, розібратися. Там прямо сказано, що я одразу повідомила правоохоронців про наявність подібної  пропозиції. Далі ми провели спецоперацію, філігранну бездоганність якої забезпечили дії СБУ та ДБР. Викривши злочинну мережу, правоохоронці почали вивчати всіх зацікавлених осіб із числа тих, кого я назвала «ворогами Університету».

Як наслідок, спецслужбовці знаходяться в самому розпалі роботи. Тож всю інформацію для преси ми надамо в зручному для силовиків режимі (можливо в формі прес-конференції). Далі основні слідчі дії ведуть саме вони. Тому мені і самій цікаво, хто ж з-посеред «ворогів Університету» найбільше «засвітився» в цій ганебній історії із «пошуком компромату».

Невдовзі дізнаємося. Головне, що спецоперація пройшла успішно.  І жоден «ворог Університету» мене не зламає! Це я гарантую всій спільноті!

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top