skip to Main Content

Коли пройдуть призупинені вибори ректора Вінницького медуніверситету

Сайт «СічНьюз» вже розповідав про складну ситуацію щодо виборів ректора Вінницького національного медичного університету. Як відомо, вони були призупинені Міністерством охорони здоров’я через звинувачення одного із кандидатів на цю посаду у плагіаті дисертації. Зокрема, йдеться про вже колишню в.о. ректора Вікторію Петрушенко.

Продовжуємо слідкувати за розвитком події у медичному виші. Як редакції стало відомо із власних джерел, вибори ректора мали пройти після рішення суду або НАЗЯВО (Національного агентства із забезпечення якості освіти). Адже у наказі Мінохорони здоров’я, яким було призупинено конкурс (виборчий процес) на ректора ВНМУ є саме таке формулювання. Але суд вже заборонив НАЗЯВО виносити будь-яке рішення. Тому чекатимемо саме судове рішення! Бо працівники університету хочуть демократичних і чесних виборів керівника.       

Щодо позиції Вікторії Петрушенко, то вона виклала її у власному телеграм-каналі:  

– Цим дописом я попереджаю можливі спекуляції в окремих ЗМІ, що можуть виникати внаслідок: а) замовного характеру ряду публікацій; б) правового невігластва деяких коментаторів.

Перше. Справа, пов’язана із захистом моїх прав як автора докторської дисертації, наразі розглядається судом. Звісно, я вважаю власну юридичну позицію бездоганною. Не варто забувати, що судовий розгляд ініційований саме мною та відбувається відповідно до норм чинного законодавства.

Друге. Будь-які інсинуації, що наразі можуть публікуватися в деяких «жовтих» або «пожовтілих» виданнях, відображають тільки рівень таких видань, а також вмотивоване моїми опонентами прагнення маніпулювати висмоктаними з бурхливої фантазії ідеями чи тезами. Подібні прагнення не мають стосунку до реального ходу судової справи. Навіть коментувати подібні публікації – вже образливо для людини з наявністю почуття особистої гідності.

Третє. Судовий процес не відбувається «за один день». Навіть за умови повністю бездоганної юридичної позиції існують розумні терміни та строки. Розгляд за ініційованою мною справою відбувається саме у визначені законом строки.

Не сумніваюся у власній правовій позиції, так як відстоюю справедливість та істину, хоча опоненти з команди екскерівництва, цілком імовірно, докладають наразі всі можливі зусилля (передусім грошові) для розширення кампанії брудного піару.

Всі питання протистояння огидній замовній кампанії деяких «опонентів» я вирішую СУТО правовим шляхом. Я не послуговуюся методологією замовних публікацій, очікуючи виключно справедливого кінцевого рішення суду.

Вже незабаром вибори будуть відновлені, завдяки чому Університет зробить свій демократичний вибір. І ми всі нарешті отримаємо змогу працювати нормально та повноцінно.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top