skip to Main Content

У Вінниці відкрили вакансії помічників ветеранів

Щодня ветеранів війни стає все більше, і кожному з них потрібно буде з часом адаптуватися у мирному житті. Тому Вінницька ОВА запровадила в області інститут помічника ветерана. Він входить до системи переходу від військової служби до цивільного життя.

-На демобілізованих воїнів, які повертаються додому, очікує адаптація до цивільного, мирного життя, вирішення багатьох особистих питань, працевлаштування, реабілітація, оформлення пільг, тощо. Суть пілотного проєкту в тому, що він діє за принципом “рівний-рівному”. Тобто на роботу запрошуються самі ветерани, члени сімей воїнів,  померлих захисників та захисниць, які у змозі завжди бути поруч та надати людям психологічну допомогу, – про це розповіла третього серпня на прес-конференції перша заступниця голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Усі помічники ветеранів матимуть власне робоче місце. Все матеріальне забезпечення буде оплачене. Також буде видаватися  пристойна заробітна плата від держави в залежності від кількості наданих послуг.

Для того, щоб влаштуватися помічником ветерана, потрібно подати заяву на сервісі «е-Ветеран».

-Якщо ж виникають додаткові запитання, звертайтеся за номером 063-230-27-58. Після успішного опрацювання заяви вам зателефонує представник міністерства справ ветеранів України та повідомить про дату та час співбесіди.  Обов’язкова умова – це наявність освіти за ступенем не нижче молодшого бакалавру. Якщо у вас є бажання долучитися до команди помічників ветеранів, ми завжди будемо раді такому поповненню, – інформує Наталя Заболотна.

Наразі можна влаштуватися помічником ветерана лише у таких громадах: Вінницька, Хмельницька, Жмеринська, Тульчинська, Гайсинська та Могилів-Подільська.

Сама співбесіда із претендентами не є тривалою. 10-20 хвилин зазвичай достатньо. Долучитися можна як офлайн, так і онлайн. За словами пані Заболотної,  безумовно, на співбесіді вам варто проявити свій потенціал, мотивацію та моральну готовність до співпраці з ветеранами. І звичайно, показати знання із нормативно-правової бази. Усьому іншому ваш навчать на тритижневому фаховому курсі. Якщо ви не є жителем Вінницької області, влада забезпечить вас тимчасовим житлом.

Вікторія КАМІНСЬКА, «Січ ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top