skip to Main Content

У Вінниці відкрили виставку творів художниці з інвалідністю

У Прозорому офісі на проспекті Космонавтів, 30 відтепер можна насолодитися талановитими творами юної художниці Поліни Кушнір. 13-річна дівчина, клієнтка Вінницького центру реабілітації «Гармонія», малює з дитинства. Дівчинка з інвалідністю творить дива пензлем, фарбами та своєю фантазією. Власну виставку вона відкрила вперше, інформує сайт Вінницької міської ради.

Скрапбукінг, квілінг, лепбукінг, колажі, вишивка бісером, малювання олією та олівцями – понад 20 робіт Поліна Кушнір представила на власній виставці. Серед них – і улюблена робота юної майстрині – майстерно виконаний фарбами сніговик.

Як розповідає сама Поліна та її мама Тетяна, талант юна художниця відкрила ще в сім років. Тоді і почала активно малювати на уроках мистецтва у школі. За підтримки мами та фахівців, які працюють з Поліною, навички малювання та фантазія дівчинки лише вдосконалюються.

Першочергово ми не ставили собі за мету досягнути результатів саме в мистецтві. Мета була – розвинути дрібну моторику рук. Так нам порадили в реабілітаційних центрах для дітей з інвалідністю, які відвідувала Поліна. Потім я помітила, що сама чекаю цих робіт, мені цікаво, що доня намалювала цього разу. І так крок за кроком побачили, що є результат, малюнки стають кращими і головне, що Полінці подобається це заняття, – розповідає Тетяна Кушнір, мама юної художниці.

З організацією виставки Поліни допомогли фахівці Вінницького міського центру соціальних служб та Дитячої точки. Спільно – проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Підопічною пишається і Тетяна Тетер – вихователька по роботі з дітьми з інвалідністю центру реабілітації «Гармонія».

Поліна змалечку ходить до нас. Ми дуже пишаємося, що вона така талановита, і завжди її підтримуємо. Вона відвідує школу творчості у реабілітаційному центрі, і з нею дуже приємно спілкуватися і працювати, – зауважує Тетяна Тетер.

Поліна Кушнір – переможниця та учасниця конкурсів Всеукраїнського масштабу, володарка одного гран-прі. Проте дівчинка не женеться за нагородами, а просто малює в своє задоволення. Малюнки Поліни з цікавістю роздивляються відвідувачі Прозорого офісу. Замість розмов серед отримувачів послуг тепер – споглядання мистецтва. Експозиція триватиме до 24 листопада.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top