skip to Main Content

У Вінниці відкриють фотовиставку, присвячену білоруським добровольцям

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 19 квітня, о 12.00, відбудеться відкриття фотовиставки, присвяченої білоруським добровольцям, які загинули у боротьбі проти російської агресії. Вона що проходитиме під девізом «Слава Україні! Жывє Бєларусь!». І організована благодійним фондом «Вільна Білорусь» і музеєм «Вільна Білорусь з Україною в серці».

В експозиції представлені портрети загиблих в Україні білоруських героїв, історії їхнього життя та подвигу. Під час відкриття виставки демонструватимуться відеоматеріали, у яких білоруські герої розповідають, чому вони вирішили приїхати до України та вступити до лав ЗСУ.

З-поміж усіх іноземців, які з початку повномасштабного вторгнення воюють на стороні України, великий підрозділ сформували саме білоруси. Цей відомий полк білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського – частина Інтернаціонального легіону. Бійці полку брали активну участь у боях за Бучу, Ірпінь, Ворзель, Лук’янівку, побували практично на усіх ділянках фронту, в тому числі і на околицях Бахмута.

За даними БФ «Вільна Білорусь», в боях за свободу України загинули понад три десятки білоруських добровольців, які воювали в різних формуваннях у складі ЗСУ, двомпосмертно присвоєно звання «Герой України». Наразі іменами чотирьох білоруських героїв перейменовано вулиці України.

Експозиція вже була представлена у різних містах України:Львові, Києві, Бучі, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Ізмаїлі, Чернігові, Миколаєві, а також вПольщі та Литві. Мета виставки – продемонструвати необхідність боротьби за свободу та незалежність, європейський вибір та демократичні цінності.

Виставка експонуватиметься до 28 квітня 2024 року.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top