skip to Main Content

Учасник Юнацької олімпіади провів урок для вінницьких школярів

У різних навчальних закладах Вінниці наразі регулярно проводяться олімпійські уроки. Переважно цим опікується 29-річний майстер спорту із легкоатлетичного багатоборства, учасник І Юнацької олімпіади, стипендіат обласного відділення НОК України, майстер спорту Вадим Адамчук.

18 вересня він провів черговий олімпійський урок для учнів одразу чотирьох класів Вінницького ліцею № 21. Він пройшов у форматі живого спілкування. Йшлося про відомих спортсменів Вінниччини і України, стародавні Олімпійські ігри, цікаві факти на олімпійську тематику.

Вадим Адамчук розповів про Юнацьку олімпіаду у Сінгапурі: церемонії відкриття і закриття, харчування спортсменів і специфіку самих змагань. Наприкінці уроку відбулася традиційна олімпійська вікторина.  Представник обласного відділення НОК передав школі спортивну літературу та інвентар.   

Ми хотіли охопити якомога більше шкіл, аби розповісти дітям про олімпійські цінності, відомих місцевих спортсменів тощо. Тому навіть складно порахувати, скільки я вже провів олімпійських уроків, — сказав Вадим Адамчук.

Окрім пропаганди олімпійських цінностей, він також працює на факультеті фізичного виховання і спорту нашого педуніверситету, тренує дітей і продовжує займатися великим спортом.

Зараз готуюся до зимового чемпіонату України з легкоатлетичного багатоборства і думаю взяти участь у міжнародних змаганнях. Також буду пробувати поборотися за олімпійську ліцензію. Адже я є чинним чемпіоном України, —  підкреслив Вадим Адамчук.

Старший викладач фізичної культури Вінницького ліцею № 21 Володимир Карнаух сподівається, що олімпійський урок надихне школярів на заняття спортом.

За останні три роки через пандемію і війну діти значною мірою відійшли від активних занять фізкультурою і спортом. Через це у них виникає гіподинамія, — сказав він. 

Володимир Карнаух нагадав, що ліцеї № 21 навчаються класні футболісти, призери і чемпіони України з легкої атлетики тощо. На базі навчального закладу відбуваються спортивні тренування із карате, футболу, волейболу, баскетболу, чирлідингу і художньої гімнастики. Також тут діє військово-патріотичний гурток «Джура».   

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top