skip to Main Content

Український патріотичний мюзикл до свят ставлять у Кардіффі

Українська громада вимушених переселенців бере участь у постановці мюзиклу до новорічних свят у Кардіффі (Уельс). До проєкту долучився й український хор «Співоче коло», який регулярно дає у Великій Британії  благодійні концерти задля допомоги нашій країні.

Сценарист, постановник, автор мюзиклу – відома українська мисткиня Лариса Марцева, яка знайшла прихисток в Уельсі і продовжує там волонтерити. Перед цим вона вела школу для підлітків Film4 Teens у Кардіффі.

Проєкт мюзиклу зовсім не має комерційної складової. На меті лише взаємопідтримка та поширення культурної спадщини. І віра у перемогу України. Сценарій дуже цікавий та майже професійна постановка – із великою лялькою-мотанкою, різдвяними колядками, валійською та англійською піснями. Музикл завершується популярною мелодією «Україна – це я, – розповідає «СічНьюз» вимушена переселенка із Вінниці Ольга Бакар (на фото), яка нині перебуває в Кардіффі.  

Майже три місяці пішло на підготовку – із танцями та оригінальними акторськими прийомами. Має вийти просто «бомба», кажуть причетні.

Такий формат об’єднує. Допомагає українській молоді подолати складнощі переїзду. Особливо дітям з окупованих територій, які не мають змогу приїздити додому хоча б зрідка, – завершує Ольга Бакар.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top