skip to Main Content

Усик і Ф’юрі підписали контракт на “бій сторіччя”

Незабаром у боксі відбудеться “бій сторіччя”. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик і володар титулу WBC Тайсон Ф’юрі підписали контракт на об’єднавчий поєдинок.

Про це повідомив журналіст ESPN Майк Коппінджер на своїй сторінці у Twitter. Також цю інформацію підтвердив Ф’юрі у себе в Instagram.

Дата проведення бою невідома. За інформацією джерел ESPN, він може відбутися 23 грудня 2023-го або в січні 2024 року. Місцем проведення стане Саудівська Аравія.

На кону стоятиме звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Переможець бою збере усі чотири найпрестижніші пояси хевівейту: WBO, WBA та IBF, якими володіє українець, а також WBC, що належить британцю.

Бій Усик – Ф’юрі стане першим поєдинком в історії світового боксу, де на кону стоятимуть всі чотири головні пояси в надважкій вазі. Останнім абсолютним чемпіоном світу у хевівейті був легендарний Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано рівноцінним 2007 року, тому переможець бою між Усиком і Ф’юрі стане першим “абсолютом” у надважкій вазі в епоху чотирьох титулів.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top