skip to Main Content

Вікенд у Львові: послухати оперу, потрапити у газету і покататися в кареті

Чи мають українці під час війни право на туристичні розваги? Питання складне, але напевно, що так. Бо в першу чергу для жінок, пенсіонерів і родин із дітьми туризм слугує гарним психологічним розвантаженням.

Як відомо, одне із найбільш популярних туристичних міст – це Львів. Під час війни він зазнав змін в структурі населення. Тепер тут повно вимушених переселенців зі східних регіонів. Вони намагаються із перехожими розмовляти українською, яку більшість ще нормально не опанувала. І це відчувається. Тим часом національно свідомі львівські бабусі, прихильниці Ірини Фаріон, сварять російськомовних гостей міста Лева. Мовляв, це ви привели війну в Україну.

В центрі Львова, зрозуміло, всі послуги недешеві. А ось у віддаленому мікрорайоні, приміром, у Сихові, можна знайти комплексні обіди за 100 гривень. Ще дешевше буде купувати готову їжу в одному із супермаркетів, котрих у місті Лева не бракує. Двомісний номер у готелі чи хостелі за межами центру також реально знайти за орієнтовно 600 гривень на добу.

У Львові багато цікавинок, які за один-два дні не оглянути. В першу чергу можна порекомендувати пішохідну екскурсію старовинним центром. Приміром, в районі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Там можна відвідати чудове шоу світового рівня за мотивами відомих українських та іноземних авторів.

Біля оперного театру перехожих сфоткають старовинним фотоапаратом. І вже через пару хвилин твоє фото на першій сторінці саморобної газети «Львівська преса». Платиш за це стільки, скільки побажаєш.       

Поруч просто неба співають різноманітні музичні гурти. Люди на лавочках грають у шахи та інші інтелектуальні ігри. Пропонують постріляти із лука у мішень із зображенням путіна, причому в кінці тобі її віддають. Романтики можуть покататися у кареті із парою коней.

Тут же відпочивають і військові. Не працівники ТЦК, а молоді бійці. Напевно, лікуються після поранення або служать у Львові і отримали звільнення у вихідний. Відпочинок потрібен всім. А місті Лева із цим проблем немає.       

Михайло ШАФІР, фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top