skip to Main Content

Вінничани із розумовими відхиленнями боролися за перемогу на турнірі   

Вінницька міська федерація футболу вже втретє за останній час влаштувала турнір для дітей і молоді із розумовими відхиленнями. Зокрема, із аутизмом, синдромом Дауна, розумовою відсталістю тощо. Вони представляли кілька місцевих організацій.   

Змагання в рамках Спеціальної Олімпіади України пройшли 18 листопада у закритому спорткомплексі «Нива». На урочистому відкритті виступили вокалісти із Вінницького коледжу мистецтв, що викликало бурхливі оплески учасників турніру. Спортсменів вітали голова міської федерації футболу Юрій Максименко, директор вінницького осередку релігійної місії «Карітас-Спес» Євген Маркевич, президент ФК «ЯСКО» Ярослав Скоромний і тренер з футболу спортсменів з ментальними порушеннями Ангеліна Сметанюк.

Я треную вінничан із розумовою відсталістю у рамках проєкту Shakhtar Social. Маємо підтримку від донецького футбольного клубу. Всі наші вихованці займаються безкоштовно. Також серед вінничан з ментальними порушеннями починаємо розвивати велоспорт, – розповіла Ангеліна Сметанюк.   

На старт вийшли чотири команди. У кожній було по сім спортсменів. Грали за коловою системою. Перемогу зі стовідсотковим результатом здобула команда «Підтримане проживання». Вона виграла всі три матчі, набрала 9 очок із показником забитих і пропущених м’ячів 14:2.

Мешкаю у Вінниці. Але в футбол граю лише на змаганнях. Вважаю, що наша перемога в цьому турнірі не є випадковою, бо ми вигравали не лише у своєму місті. Приміром, на турнірі у Луцьку, – сказав 38-річний гравець команди «Підтримання проживання» Василь Щуренко.      

На другому місці – «Кольпінг центр» – 6 очок, на третьому – «Зірочки», на четвертому – «Чемпіони». До складу команд входили спортсмени різного віку – від малечі до дорослих.

На церемонії урочистого нагородження були вручені не лише командні Кубки і медалі, але й індивідуальні призи серед найкращих футболістів (за амплуа). Також всі учасники отримали набори подарунків від вінницького осередку релігійної місії «Карітас-Спес».

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top