skip to Main Content

Вінничани – серед лідерів на чемпіонаті України з алтимат-фризбі

До Вінниці алтимат-фризбі завезли вимушені переселенці із Харкова. За два роки у нашому місті підібрався непоганий колектив, причому переважно складений із місцевих спортсменів. Вони утворили команду «Вінницькі вовки», яка цими вихідними вдало виступила на чемпіонаті України. Зокрема, посіла там високе четверте місце серед 12 команд. Змагання проходили 16-17 березня у Бучі (Київська область).  

Це був третій виступ нашої команди на аналогічних змаганнях. Раніше ми були в середині турнірної таблиці, тепер – серед лідерів. Останнім часом у нас спостерігається швидкий прогрес, – сказав граючий тренер «Вовків» із алтимат-фризбі Павло Виплавін.

Всі команди-учасниці були розподілені на три групи. На груповому етапі вінничани подужали жіночий колектив Івано-Франківська (під час війни окремий чемпіонат для представниць прекрасної статі не проводиться), збірну господарів майданчику і програли суперникам із Запоріжжя.

Таким чином завдяки кращим додатковим показникам «Вовки» посіли в групі перше місце і вийшли до плей-офф. Там вони перемогли «Жигало» (Київ), в півфіналі програли чемпіонам зі столичної «Нови», а в поєдинку за бронзу не встояли проти франківських чоловіків.       

Довідка

Алтимат – це командний неконтактний вид спорту з летючим диском. Гру проводять між двома командами в прямокутному полі із зонами на кінцях. Мета — передачами провести диск через ігрове поле до зони суперника, де його мусить зловити один з гравців команди.

Відмінна особливість алтимату — відсутність арбітрів та наявність поняття «духу гри».

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top