skip to Main Content

Вінничанину Леоніду Кобчику пропонують посмертно присвоїти звання Героя України

На офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрована петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, сержанту Леоніду Степановичу Кобчику. Вінничанин народився другого травня 1971 р.н.

Як йдеться у петиції, З серпня 2014 року по липень 2015 року Леонід був на посаді командира 3-го відділення 3-го взводу оперативного призначення, роти оперативного призначення військової частини 3008 Західного ОТО НГУ. Виконував бойові завдання із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, під час проведення АТО.

Приймав участь у боях за 32-й блокпост поблизу с. Сміле. Учасник оборони Донецького аеропорту. Приймав участь у обороні Дебальцевого.

За особисту мужність, сміливі і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов’язку 14 травня 2015 року нагороджений відзнакою Національної гвардії України «За доблесну службу».

26 лютого 2022 року мобілізований до 3 артилерійської батареї артилерійського дивізіону 79 окремої Таврійської десантно-штурмової бригади. З лютого 2022 року по квітень 2022 року приймав участь в обороні м. Миколаєва та Миколаївської області на позиціях артилерійської батареї по знищенню колон противника, який намагався захопити місто.

З квітня 2022 року по квітень 2024 року виконував бойові завдання із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях.

З травня по серпень 2022 року приймав участь в обороні м. Лиману Донецької області, під час якої артилерійським розрахунком, в який він входив було нанесено багато втрат. Як у живій силі, так і техніці противника.

19.04.2022 року під час артилерійського обстрілу противником, незважаючи на загрозу життю та здоров’ю, продовжив виконувати завдання. І вмілими діями саме його зведеного розрахунку, було вражено ворожий танк, пошкоджено дві БМП та знищено значну кількість противника. За це був нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Золотий хрест”.

04.12.2023 року в районі н.п. Новомихайлівка Покровського району Донецької області під час наступальних дій противника входив в розрахунок гаубиці МТ-12, що здійснював підтримку десантно-штурмового батальйону, виявив та знищив 1 МТЛ(б), 1 БМП-2. Також знищено живу силу противника в кількості 10 військовослужбовців рф та поранено близько 5. За що був представлений до нагородження державною нагородою, медаллю “За військову службу Україні”.

З квітня 2023 року був призначений водієм 3 артилерійської батареї. Під час виконання службових обов’язків проявляв сміливість та відповідальність. В більшості випадків ризикуючи своїм життям, здійснював підвоз боєприпасів та проводив евакуацію поранених з вогневих позицій. Приймав активну участь в облаштуванні передових позицій десантно-штурмового батальйону, незважаючи на свій вік, на рівні з молодими військовослужбовцями.

1 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання з екстреної евакуації військовослужбовців та обладнання, в районі спостережного посту поблизу н.п. Новомихайлівка Донецької області, внаслідок артилерійського обстрілу з боку противника, сержант Леонід Степанович Кобчик загинув смертю хоробрих, залишившись вірним військовій присязі та службовому обов’язку, проявивши патріотизм та відданість Батьківщині.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top